談談大隻佬奶粉

1001 回覆
196 Like 26 Dislike
尋晚試左用奶溝vanilla味whey protein, 好似溶左既雪糕咁
btw, 第一次買粉飲, 揀左隻ans performance N-ISO, 唔知好唔好, 但買左580蚊好似好貴
如果我夜晚8-10操,操完飲whey, 臨訓前仲應唔應該飲埋casein?
飲緊ast vp2
通常都訓6個鐘左右
咁我應該買奶粉定creatine好?
好仔想練線條飲咩好
巴打買左mp邊隻
原味whey
原味難飲到呢
咁樣灌水法唔會攰到仆街咩?
師兄 點睇Nitrotech, myprotein 同golden whey 想練lean fit 有無話邊隻好啲
我覺得whey protein 啱你多啲
認真嘅 操下gym先啦
女性好少話要飲粉 就算男仔都起碼做返3個月到先飲粉
你想知啲乜 TG我啦username:mmgymer
上iHerb買啦 平啲啊
同埋奶粉嚟講milk chocolate易入口小小嘅
whey protein 或者iso

不過iso 一定貴過whey 如果平過,
所以睇下你會唔會負擔到

第二就睇下你想去到幾有線條,如果淨係有線睇,未去到有紋,whey protein 都OK

最後就係食野,一定清淡為主,低油鹽糖,

做多啲cardio
以前我個教練同我講過
真係食到食唔到先好開始飲粉
我做教練幾年都做唔到增肌減脂
增肌期就做返增肌嘅嘢
減脂期先做返HIIT個啲嘢啦

真心嘅你想大隻啲嘅就做多weight train做有氧最多20分鐘好喇
要大隻 飲食控制先係重點
我自己飲緊nitro tech 幾平 4百幾 5lbs
你可以試下golden whey 好啲,易入口,之後再試nitro tech
Bcaa有粉有丸自己揀啦
利申:我當BCAA係果汁
增肌減脂只係理論上可以同時行,實際上極之難
Don’t skip leg day平時練波個啲再加一日啦
同埋做完gym食返啲碳水補下啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞