談談大隻佬奶粉

1001 回覆
196 Like 26 Dislike
好似比較冷門
thx, 原來真係有
但都試過真係無殼 , 所以用完一桶個殼我唔會即刻丟

亦都試過有兩個殼
隻 whey 本身含 BCAA , 而 BCAA 有每日上限 , 諗清楚自己有無咁多需要先 , 而且BCAA 近年都已經唔係咩貴野
巴打我有好多問題想問 sorry
而家我178高 71.5 kg 未操之前係64kg 操左大半年
Weekly routine 係 胸背膊腳/腹 4日 抖1-2日又會操
本身我瘦底 食gainer增肌 又一日五至六餐 都食多碳水加蛋白質 但係近個半月無再重到 啲肌肉又無大到 個胸中間操極都無肉 個膊又無再橫到 好灰心 跟住操完飲完gainer 第日小便有好多泡 連我屋企人都問我有無事
newbie gain 完左就會重得好慢 , 你有無邊一忽係無明顯大到 ?
胸同膊 胸係側邊有漲但中間完全無肉 做好多fly都無用 膊就操中束都唔漲 膊側平舉做極都好輕
巴打 我補充返 我本身成日踢波 一星期三日 一日練波 一日比賽 一日朋友約鬥波
我覺得inner chest 做窄手推好過做 fly , 中膊就搵輕飛 , 一秒上三秒落咁做 , 最好第二日會酸痛 , 酸得3-4 round 就可以做輕重混合咁飛就會脹得好快
巴打可唔可以答我
多謝巴打 我今日開始試下 同埋想問下輕重混合係一個星期做輕一個星期做重 定係一組輕一組重
一日做晒輕 + 重 , 推完膊先飛
例如 , 5磅飛 10下 做 4 set , 之後 10磅再飛 5 下做 4 set
目的係乜先 ?
粉一定有殼跟, 隻隻粉殼SIZE唔同. 唔統一
今日試下先 唔該巴打
你做膊做到識酸未 ? 未掌握到發力位只會變左練 trap
想問下胸圍度法係由最突出既位置度

定係LIN位開始度?

我最突出個位係格肋底對下4~5CM, 想問咁度準唔準
主要係想操大隻
C 朗都係額外舉鐵先有咁大隻
識呀 飛膊都壓低個膊 無借traps力 不過shoulder press 係咪會練埋traps 因為做親shoulder press traps都有酸
我都覺無法避免 trap 會借力 , 只係用姿勢盡量減少借力
快上慢落同唔聳肩會落得應啲?
快上慢落只係確保有練到 , 其實我而家都無做輕磅 , 推完膊就直接飛重磅
我都想飛重啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞