談談大隻佬奶粉

1001 回覆
196 Like 26 Dislike
本身有乳糖不耐症,飲whey protein會肚痛
後尾飲isolate就好好多
我想問下golden whey, true mass 同nitro tech 朱古力味你覺得邊隻最好飲同埋無咁易爆瘡? 因為我暗瘡底 (食緊a酸 但醫生話蛋白粉應該無咩影響) 黎緊會買whey protein 但唔知啲反應會點...開始飲之後會提自己每兩個鐘就飲水....
飲緊biox isolate vanilla
覺得幾好味
可以唔食最好唔食
食得多傷腎
臥推錏鈴點先避免到用錯膊頭/手
飲完果下肌肉會漲?
樓主 其實邊兩段時間飲係最好?
平時第一次就操完之後飲
第二次就食完晚飯再飲。
利申:飲緊whey potent
亦都想問問如果飲gainer 邊段時間飲都係?
ON隻whey protein過左期半年仲飲唔飲得?
蛋白質會唔會因為過左有效期而唔吸收?

利申 味道無變
做一個重量淨係做到一組 之後已經好軟
係咪做輕d做多組好過
點先上到
水解蛋白粉,係咪冇咁易肚痾,唔受得奶
食返天然動物蛋白最 pure true 最健康唔化學 最多做返多d運動去抵銷返 況且有d物質係動物肉類入面先有
Allmax Quickmass
奶粉對暗瘡肌有無影響
你好

我都有做gym

想問下大牌子黎講

Whey Protein幾錢1kg算係平?

巴打你又食開咩牌子
Yes,所以有時間既話煮多兩件雞胸食算
或者你可以試下d snacks
暫時試緊喱隻,覺得唔錯
年年暑假都有呢啲post
話增磅但係食西蘭花雞胸肉
Dl打小左個1?有d唔啱比例喎ching
不嬲都有飲開Whey protein, 但只限操完, 每星期操3-4次, 每次個半鐘
而家係有肌肉既, 但屬於10-12% Body Fat果隻, 又唔算好漲果種, 想個人再重d, d 肌肉望落再厚d
係咪要朝早加多杯, 定要轉飲gainer
咩重量咩動作先
我打算飲Vegan奶粉, 感覺好似健康D
雀巢蛋白補點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞