談談大隻佬奶粉

1001 回覆
196 Like 26 Dislike
其實呢啲蛋白粉飲完會唔會成日鳩硬?

睇少啲av 啦

唔係啊~真心問, 講真食得多雞蛋射精都多, 咁呢啲高蛋白粉食得多唔係會生精咩?
唔會。
嘩清 有冇搞錯
我買開幾年都係5lbs 450 10lbs 760
點解你買咁平 有乜優惠?
其實唔飲奶粉,但食夠蛋白質夠唔夠?平時主要蛋白質來源有雞胸,cottage cheese,yogurt,饅頭(我見100g 都有6-7g ),pasta ?仲有咩高蛋白質食物推介?
想問巴打有冇自己prep meal
邊到買肉平
同可唔可以分享下餐單

Bodybuilding 要收錢而家搵routine 同 nutrition 勁難
我教練同我講
whey protein應該要訓前先飲
因為訓覺會修補肌肉 嗰時係最要蛋白質嘅
而做完gym係應該飲電解質飲品同食好既澱粉質
例如薯仔 蕃薯去補足體力
準備第二日既訓練
你點睇
女仔想增肥可唔可以飲?
食夠就可以, 但要準確計算自己要幾多, 要build up 肌肉就更加要多d, 例如本身你100就夠, 要肌肉就要多20%咁
呢d 要上網用自己身高同體重慢慢計

豆漿, 麥皮, greek yogurt(但味道....), 西蘭花, nuts
幾時飲都一樣
計所有營養都係計全日intake
有research show左做完後2 hr內吸收protein有助肌肉修復。
再盡d 應該係workout 完後30分鐘內好飲
同埋訓覺就訓覺, 再飲野唔係會long 胃架咩
有無d 真係無sales既gym room 介紹, 多器材又靜又無sales 狗既
樓下club house gym room 真係雞到不得之了
呢個月經post 講到口臭
我178cm/71kg
操左1個月
食緊5餐
體脂18
平均一星期操3-4日 胸二頭/背膊三頭/腳 另每次都操腹
打算買golden whey for 操完飲
但考量緊臨訓前買多罐casein飲 定 都係飲golden whey?
Thx Ching
依隻粉搞到個杯勁臭
其實如果食得夠係可以完全唔使飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞