談談大隻佬奶粉

1001 回覆
196 Like 26 Dislike
想問減肥操肌係咪不應該一星期多過三次一個鍾既帶氧? 重訓同帶氧唔好同日做?
新手 線條出左 但就冇大舊到 係咪食唔夠野?
新手飲乜粉
我有幾個朋友飲大隻奶粉 係大隻左
但幾年後有個生癌要化療
有個已經過世了。
whey protein peptides係我喺muscle tech嘅product ingredients見到 我自己都唔太清楚 有可能係牛奶直接分隔出嚟嘅 whey ,其餘三種就係人工加工過

其實whey同casein係兩種protein嚟 唔係同一類
兩種protein都可以喺牛奶揾到,奶嘅protein成份大約20%whey+80%casein
兩種都有提供到EAA 啫係人體無法自行produce嘅essential amino acids,所以都對muscle building有用

我自己都覺得iso同水解差唔多
點睇international protein?
其實最好係操完飲,因為操肌肉係撕裂啲組織,令緊你個身體受傷,操完之後係好需要營養去修補返,比起訓教個段時間更加需要

薯仔,澱粉質個啲,我覺得擺佢嚟做操之前個零鐘會好啲,你會更加有能量

不過,正常夜晩都會食carbohydrate,係會夠能量去第二日
增肌好過增肥
你住邊度先

一係就揾fd join p 記,好平,2百幾定唔知170 一個月
臨訓可以飲下,casein 會好啲,確保到全晚都有protein
多啲洗la 唔好懶
其實度度都差唔多,最多差一百內
我飲奶/ 蛋白粉就會係咁爆瘡 點算 植物性蛋白粉貴好多 同埋感覺冇乜效
坦白講,唔覺
起碼都飲幾個月先睇到效果啦
果3磅屙個屎都無左啦 頭一星期上左3磅 笑左
如果操得好認真 但蛋白質食唔夠(冇飲粉,食唔夠肉)會點
鋼條?
rip

不過兩者無關係
可以試下轉training plan 做大重量,5RM
都係果句,食得夠就無建議去飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞