談談大隻佬奶粉

1001 回覆
196 Like 26 Dislike
1sccop有幾多protein?
飲緊biox iso 5lbs 特價6百幾
正價9百幾
諗緊下次轉其他
想問下操肌飲粉,但唔操同休息既日子仲需唔需要飲同補充呢?
我都聽講過係好難一齊做
其實係想減脂先既,一直都係大約19%
但做gym開左個頭又唔想半途而廢
由其是見到成果真係幾辛苦都想繼續
好似leg extensions 由28kg上到56kg (12下)
好驚唔keep住做會變返0肌肉肥仔
求巴打指路

我依家約1米74 體重53kg左右 (經常喺52至55之間徘徊) 個人瘦底過輕
依家返緊份要擔擔抬抬嘅地盤工,隔一兩日又會喺屋企操gym(上身only,掌上壓,用啞鈴做三角肌,二頭肌,同埋用拉力橡筋帶做胸部)
本身飲上面隻粉,通常我會將佢嘅比例較濃啲,同埋將佢建議嘅份量提升至1.5至2倍/day 飲呢款shake完唔會有粉未溶 係試過一次真係太重手較太濃先奶嘢 後尾加返水又冇乜嘢

之後我依家試咗呢個新嘢 我跟足比例even我落多啲水佢啲粉都唔溶,入口一粒粒我好易反胃,同埋呢隻太甜好難頂

兩種奶粉我都冇用嗰啲隔層令啲粉易溶,但我唔明點解第二隻啲粉咁難溶,係唔係水溫問題?但我兩種都用雪櫃啲凍水shake

另外我想問水溫會唔會影響啲粉嘅功效,同埋我咁樣返工加做gym增唔增到磅
飲食正常一日三餐
同埋我邊做邊飲會唔會消耗咗變相冇吸收到
睇下你點操龍架姐
好輕 應該見骨?
咁又未有咁誇張,本身做開運動
去跑步

好呢個少少 肌肉多啲 線條出啲 膊頭橫啲 手粗啲 下身差唔多
操左半年體重都冇咩點升過 係咪因為食唔夠野
但係個人又唔係食到好多野 點搞好
舉個例子好嘛?
一日三餐食咩
點操法
想問樓主會否整個問題合集
費事問完又問
有冇巴打飲過隻rc出果隻king mass
另外mutant mass好似麻麻地抵飲
仲有想問問買mutant會唔會送衫
因為平時做gym果度都有人著mutant衫但唔知係買番來定買粉送
岩岩飲粉
On 100% gold whey protein 是咪大路牌子
其實肌酸幾時飲最好
依家係操完溝埋奶粉一齊飲
女仔想增磅同增肌應該飲邊種
利申 164cm 44kg
你可以試下食多啲碳水化合物同食多小小蛋白質
之後keep住做gym 1至2個月唔得嘅試下飲whey protein
如果你唔介意可以TG我: mmgymer
飲粉好似腸胃差左
好易屙爛屎都會肚痛
唔知關唔關份量同粉本身唔夾事
利伸:飲開my protein 純protein每次操完飲一殻
係 放心似 cp值高
Bx shop家陣390 5 lbs真係抵
Tg左
Gainer唔操個日仲洗唔洗飲?

我操個日就會分開飲足一個serving
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞