談談大隻佬奶粉

1001 回覆
196 Like 26 Dislike
查實好地地做咩有鉛同水銀
其他有無我唔知啦
重點係個加州個標準值唔值得參考
加州連咖啡都有cancer warning
唔好話whey protein,Starbucks 都有warning
就算淨係講同一個網myprotein都拎好高分
Labdoor入面上rank,有問題仲要推薦?
水銀我唔清楚
但係據我所知好多原材料都有少量鉛
好似藍莓
但 whey 係會飲得好頻密而且長期 , 有人寧願純度差少少都想安全啲
都係討論下
唔係話個source錯,只係想講個waning係無大家想像咁嚴重
都明白食落肚安全啲係好啲
咁原味係咪應該最安全?
thanks 巴打但係真係冇乜時間可以準備到呢D 天然食物,所以先拎gainer 代替一下。
咁既情況下點配搭個份量同吸收會好D
500ml 全脂奶 + whey + 40-50G 即食麥皮 , 有攪拌機就加多兩隻蕉
上面巴打講緊my protein
比prop65 話有機會cause cancer
大家唔洗搶心
California 將好多野supplement 都列左入prop65度
有幾隻好出名既pre workout 都係prop65度
所以唔洗咁緊張
你食飯會唔會細J?
學下睇下啲supplement入面有咩成份 有咩作用先啦
班瘦撚人飲佢又飲 自己唔做research 飲咗咩落肚 有咩作用都唔知
淨係識學人飲粉 好大隻好威威
有 但唔大 因為一杯得8x mg caffine
普遍講 1scoop pre workout已經300mg caffine
可想而知
食serious mass增重粉差不多食完成包,都冇重過,食完仲要冇胃口食晚餐,真係屌你老母
你諗住食完會生脂肪?
係,想多d脂肪,定我食錯粉
我飲緊果隻whey isolate, 佢寫每份量係1 scoop (29g),但佢冇附送俾我不,我以為用table spoon不1羹就夠,1tbsp等於15ml,但尋晚用電子磅度過發現1tbsp好似得7g,咁咪即係要不4羹 ?好似好多粉咁 定係有必要買返個計grams既匙羹
老牌子 冇乜野
露哂底啦 以佢既蛋白質含量 加上全iso
就咁睇靚就幾靚 但價錢上 香港得bc代理
係bc最賺錢牌子之一 所以好撚柒貴
加上呢隻野代糖好撚勁 甜撚到痴撚線
不過每隻粉既formula都唔同 因應唔同人有唔同反應 其實都要自己試多d唔同牌子 allmax係唔差既 雖然同樣係bc代理 但性價比上好d
傳統多人飲既可以揀optimum
性價比極高 但我個人好似唔係好岩
Muscletech性價比都好高 不過味道上就差少少
細野上網買一定平過係香港買
香港買真係搵笨柒
各位師兄
我176高 67kg 做左三年到gym
發覺最近開始有肚腩 脂肪多左 做完飲開1羹粉
飲開gold standard既 whey protein isolates
(想線條再出d )脂肪小d 有無建議呀
會引致不育同生cancer , labdoor寫的,根據加州當地,要標明在罐上
咁大鑊 是咪要轉飲另一隻

其實全世界咁多標準,你淨係講加州?其實你有無了解過人地個評測標準先quote個warning出黎? 加州係特別嚴,好多產品喺加州賣都要加返個warning,而且佢係嚴到無理由。好似加州個鉛安全吸收標準係0.5mg/day,但係美國食品藥品監督管理局嘅標準係日常吸收75ug,歐盟食品安全都係50ug,咁樣乜嘢入到加州都會有問題,定係住喺加州嘅人身體特別差?
加州個標準係唔係真係值得參考?

就咁睇你既數字加州係寬鬆7~10倍(0.5mg/day = 500ug/day)
同埋D數字有冇REF
大家會唔會用bodybuilding個網買野
有冇好飲既gainer介紹? 飲緊myprotein想嘔
bsn 唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞