談談大隻佬奶粉

1001 回覆
196 Like 26 Dislike
其實casein應該幾時飲
買左whey同casein都唔同味
casein 臨訓前飲,我自己會鐘意訓前九個字,當奶咁暖暖地飲佢老尾一杯

呢隻點睇?
想增千,有做gym
如果太夜做gym可唔可以留番當點心飲
有時餐同餐中間會好肚餓
飲酒係咪會減慢肌肉增長?
會唔會真係煮哂一星期份量?
D雞唔會宿咩
落野會:
睪丸縮細或者性無能
禿頭 (有極少例外如Jay Culter )
爆肝爆腎

唔係岀去玩國際比賽既話就咪撚落呀
all max 俾我嘅感覺似樣樣都識啲,全能
但係又無乜點專精

不過佢gainer 都無會伏得去邊,我諗,未試過飲佢嘅gainer

利申,有買佢bcaa
可以飲半殼whey ,不過都係個句,夠就好停,唔好過量
我未見過有research 話兩者有關係,不過佢會加重你肝嘅負擔,同酒都幾肥下,尤係啤酒
我煮定第二日
想問點睇theproteinwork
https://www.bodybuilding.com/fun/teen-bigalcohol.htm
我睇完篇野都唔知信唔信好 btw我瘦底要食肥
血液係得咁多就係咁多
但你胃部要血液去供氧同糖去分解protein
之後再腸道吸收
但係同一時間你手腳同core都做緊workout, 需要血液供氧同糖
變相吸收protein既效果無gym前gym後飲咁好,會有d晒錢
睇你飲咩酒
啤酒入邊既酒花有female hormones
不利肌肉生長仲會令脂肪積聚
所以你會見到飲得啤酒多既人有啤酒圖,仲會有肥仔波
學到野
我之前飲過iso都無咩料到

Between,我已經用凍水沖,點解重係一粒粒?
點睇myprotein?
一個星期最多增~2磅肌肉
3磅一定有水同脂肪喺入面
正解
又學到野
Thanks
岩岩都係忍唔住飲左半scoop casein
btw,如果懶計每日食左幾多protein係咪最好casein同whey都唔好多過1 scoop
我整咗條Link 而家淨係得whey protein 睇,我之後再有時間會慢慢upload 多啲資訊

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sxeWoVhD8thVnbVskcuZj88M2rU3_90rFvygJLAePYk/edit?usp=sharing

有錯嘅,未update,可以講返,將我百屌成材,我會即刻改返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞