談談大隻佬奶粉

1001 回覆
196 Like 26 Dislike
奶粉係咪一定配gym請問?

即係譬如我飲奶粉然後平時打波咁會唔會增重或者變大隻少少?

唔該曬
lm
只係想增磅 應該飲咩隻
目標重14磅到
問朋友我應該飲咩
佢直接答 vp2
但vp2係咩
留名學野
其實要操肌,飲大隻奶粉係咪個must?
如果本身身型ok,齋做Gym操得唔得?
牌子名
whey protein isolate
自己都飲緊呢隻 但就價錢偏貴
唔會
如果你咁講嘅話即係我一次過intake 我一日所需嘅protein amount 都唔會傷?
我覺得奶粉係比懶人 / body builder用
基本上奶粉做到既野 你飲食上都做到相同效果
只要你飲食上補充足夠蛋白質 例如雞胸肉
但普通 whey protein
同iso 目標有咩唔同?
同先知應該飲邊隻

利申:瘦底
現實生活好難真係食足
運動員/演員另計,佢地d 時間比較flexible
正常朝8晚n 既人點食夠咁多餐
lm
瘦底要增肌都係要肥左先
有冇咩奶粉包埋bcaa?可以邊到買?我肥底 節食加一個禮拜五日重訓+帶氧,有冇好推介?
大佬呀
如果你有心去變成所謂大隻, 唔該你地去做下資料搜集
要有肌肉, 同負重訓練一定掛勾
你要了解下d 肌肉究竟點樣黎, 肌肉既成因, 變化, 點解成日日提夜提蛋白質

咩飲下奶粉打下籃球就會大隻, 唔好玩啦
所謂健身係一門好深學問
均衡飲食, 負重訓練, 帶氧運動, 相輔相成, 要有恆心, 長期既訓練, 唔係一時三刻就變到美國隊長
奶粉只係輔助工具其中一種
唔好再做gym room d 季候鳥, 舉幾下就對鏡望下自己老鼠仔啦
謝樓主分析
減磅食hydroxycut係咪麻麻
上網見人話對肝臟唔好
有無介紹
不過大陸造 好似
試過4隻味都好撚難飲 狗也不屌
本來食開optimum 飲曬試新野
尋日喺iherb買咗Allmax 朱古力
新手唔洗分幾時飲 同埋飲普通whey定caesin
最緊要每日食夠quota
allmax 香港賣得好撚貴
我都係托人係英國訂High5 (唔知有無聽過)
乳糖不耐症唔飲得奶類野 唔關通唔通病事
All max我第一次試
我喺iherb買 46x hkd包郵
All max香港價錢係咩我唔知
我本來飲嘅optimum喺BC Shop買就450
如果喺iherb買就46x
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞