談談大隻佬奶粉

1001 回覆
196 Like 26 Dislike
蛋白粉當正餐會有好多皮膚問題出現
想問下師兄你cardio 係舉完鐵先做, 定分1日出黎淨做cardio ?
1星期做幾多日cardio ? thanks
我cardio 係舉完鐵做,我之前係做足7日,加bcaa 啲肌肉先唔會甩得勁
想問問
飲緊whey protein
岩岩開始操返 之前傷左 停左兩個月
奶粉都係岩岩開始飲
想問下飲左兩三次爆左粒瘡係咪代表唔太岩?
同埋我依家係一星期操3-4次
次次都操完飲
其他時間唔飲
因為平時都會食夠肉
如果依家想停有無影響?
同埋想問一路飲落去
最後一停 但會keep住操 係咪唔會反彈變肥?
唔該
啱啱轉飲muscltech,好好味
300蚊4磅唔理pure 唔pure了
補充返 180cm
72k度
唔太想再增磅
係咪可以唔洗飲奶粉就咁操算?
因為個肚都有小小肥
on whey protein 380 5磅喎
HKN 曾經做過 muscletech protein+ 5磅 $299 , 一野買左4袋 , 計一計個成份發覺平到咁都一樣係伏
簡單啲
我唔想肥太多
增少少磅都得
想問嘅係淨係操完飲,一星期3-4次
平時只食3餐因爲唔想肥
咁嘅話飲粉會唔會肥?
我淨係想啲肌肉firm啲同大舊多少少
咁正常兩個鐘可以吸收到幾多?
170 51kg 一個星期操三日

的起心肝買咗bsn syntha 6

應該一日飲幾多?幾時飲?

罐嘢寫22g/scoop

咪 20 左右 , 所以大部分 whey 都係做 20g 左右 1 serving
一殼粉成 44g , 但就只有 22g protein
啱啱飲完on whey laaaa
今次飲完muscltech就轉allmax

講真protein amount多又好少又好,最重要都係吸收到。我會留意下自已有無柯爛屎黎判斷
bsn 隻syntha6 呢
第一次買
店員推呢隻 最怕買錯 唔啱自己
吸收率關痾爛屎乜事 ?
你喜歡la
你話唔關事咪唔關事
我以前食太多creatin 都係痾爛屎
我會認為係乳糖問題
所以我都唔敢試
但creatin 真心有效
果陣keep住食兩星期
真係大力好多 操都中位啲
所以宜家停咗 等有突然需要先食
咁如果溝埋奶飲應該over 30g
即係浪費左d奶 只係好飲左
鮮奶係酪蛋白為主 , 會停留身體 4-5 個鐘 , 可以慢慢吸 , 所以無問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞