談談大隻佬奶粉

1001 回覆
196 Like 26 Dislike
點睇rule 1呢個牌子 飲緊佢隻whey protein
28,你預會大得慢啲,因為你代謝開始慢,比起後生,好似講緊廢話
本身瘦底, 就飲完1瓶quickmass, 重左5磅左右,
應買多罐定轉ON WHEY好?
我都明既
但人愈大愈覺得身型重要
始終個樣開始老, 個身型仲係兒童咁, 真係會比人睇唔起

係咪上網睇D beginner guide黎做gym?
咁又無...
只係有個腩仔...係咪應該停飲?定加操?
即係gym前/後都唔食得啦?
thx 巴打。咁如果我冇食超tdee,但食既野成份高蛋白質低脂,有操野,咁會點?
如果呢六餐既量
夠我目標既蛋白質同卡路里
咁係咪都OK?

定係要gym前食多幾隻蛋/雞?
呢6餐夠就very good 嫁喇

gym 後食多啲會好啲

我自己慣gym 前食多啲碳水,gym 後就多啲protein,如果要cutting 就另外一個餐單,我平時就會咁樣
都會大隻,但無clean bulking 重得咁快
如果我,會gym 前食
睇人對個隻牌子吸收,你可能對quick Mass 比較吸收,但你都可以試多隻牌子,效果唔顯著可以轉返quick mass
sor I mean, 繼續quick mass gianer 定轉whey?
上網可以參照下,beginner 做多啲機會安全啲,free weight 就輕啲都ok 拎中個feel 同個form 再上重量
你一星期操幾密先
你幾高幾重,體脂大約幾多,仲有幾歲

乜都無,好難幫到你
諗起一隻藥 係將自己d腸胃增大 易吸收
所以見到用藥d人個肚都好大
唔該巴打
咁你gym前食咩碳水多?
另外訓前個餐係咪唔好食太多
有都唔好試
一星期操3-4次
每次1-1.5hour 會唔會太hea...
意粉,薯仔,飯,之類都係啲普通野,包都ok 有時會食朱古力 我好隨心下

訓前正路唔使食咁飽,我鐘意7成飽,好舒服
飲gainer 係會令人肥啲,所以先有cutting 啲存在
放心,有心cut 點都得

如果你想瘦返就轉返whey protein or iso
好sad..之前二十頭飲 係肥係手腳多
而加二十中 淨係肥係肚....
頭先尖後食左
我唔做人啦jojo

呢隻點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞