談談大隻佬奶粉

1001 回覆
196 Like 26 Dislike
各樣一殼基本OK
如果想試一隻新牌子 首先要試朱古力
因為朱古力最易調
如果朱古力都難飲 一定係垃圾
用奶沖protein如果唔記得洗 臭到仆街
唔記得洗你用精沖都一樣臭到仆街架啦
急凍雞柳40兩大包
唔會喎 你估一飲落去就開始吸咩 whey concentrate+isolate都要3至4hr先叫吸咗
LM
點會 我平時淨水沖gold standard隔日先洗 冇味
有次用奶 又係隔日洗 臭到
有冇人試過bodybuilding.com signature whey
想試 不過寄香港好貴
小弟正常身材 米八 72kg
如果唔飲奶粉
剩係靠做gym同做gym前後嘅飲食
會唔會都可以練到大隻少少
我唔係想練到好大隻
純粹想身形粗少少 厚少少
打波好撞d
唔該巴打指教下
咁點解唔可以食完飯先飲gainer,我都諗唔透
問題係,點解要隔日洗玩鳩自己
實得 記得唔好skip leg day
但飲落去個胃度就已經要分解
分泌protease同埋胃部消化既動作都需要能量,要能量就要血液供氧同糖做respiration, 同時你要做運動,咁身體咪姐係爭資源放能量做唔同既task
唔該巴打
我怕skip左上身某d位咋
以前中學打波好跳得 所以成日練腳 但係冇練上身
宜家逼自己練多d上身
推機人人推70啊90啊
我推50 推廿下都想死
人比人
練嘅係自己肌肉,又唔係舉重啲有獎拎
見到自己有進步已經好開心
聽日去bc 買番包on 十磅先,之前貪mp平買左十kg,天氣一轉熱就飲到我濕疹都爆埋出黎
好少食supplement,最近全力操肌,平時食野夠哂,想問仲有咩supplement 係推薦食?除左whey protein,其他野無食過。

Bcaa係點樣用法?見有人沖水有人食藥
食到聞到陣味都反胃,老尾
如果想減脂增肌應唔應該買呢?
去左做gym兩三個月,每次做完個恢復期都好慢
45日都未痛完,我見話d奶粉定creatine 可以幫手加速恢復
其實係咪真係有幫助?
每次痛就無做有氧既動力
屌,我都係用個時先洗 ,懶到仆街
可以試下pre workout 千其唔好濫用,之後上癮,要小心用

creatine 都可以試下

bcaa 可以係操個時,粉就溝水,一路操,一路飲,丸就做之前食,有啲fd 鐘意朝早食,我覺得做之前會好啲
粉同丸我覺得分别唔太,主要睇佢一serving 俾到幾多,8g 已經好夠下
你可以試下買,你主要問題都係食得唔夠,我估

你訓得足唔足?
我見有人食魚油,glutamine ,有無幫助? pre workout係本身令人上癮定會食左上癮定食耐左自己上癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞