談談大隻佬奶粉

1001 回覆
196 Like 26 Dislike
淡好過甜,淡可以溝果汁,甜左就算溝水都唔會食少左果啲唔知係乜糖嘅糖
因為我一日唔夠,所以想一日想飲2次,咁一次早餐加落麥皮,一次就gym後飲 咁ok架可巴打?
Iherb 搵柒笨
一殼就夠?飮緊邊隻
一日想飲2次,咁一次早餐加落麥皮,一次就gym後飲 ,絕對OK
175/65kg 想操鋼條 有咩建議
瘦底 係30歲有小小肚 想爆肌
174高 137磅(之前再瘦d 125度)
兩個禮拜前開始gym
一禮拜五次gym 每次做完飲whey protein 30g
有小小成績
有戒飲食。隊蛋白雞胸。
盡量一日5.6餐
但好似缺少左碳水。呢期加番
想快爆d 係咪要飲埋gain weight
都係望落偏瘦。
有恆心做到五日每日兩粒鐘
每日飲兩次?
唔操果日點飲法
求師兄解答
咩牌子粉
係 痾爛屎即係太多protein吸收唔到
試下唔好飲咁多scoop 或者 1serving 拆開幾次飲
初初飲個陣 日日飲夠4scoop 日日都痾到仆街
跟住改左日頭1 操完2 就無痾了
照你經驗,即操完食少少會好d

唔操就飲易痾

其實有冇話配食咩可以將個效率pump 到最大
今日飲果陣配左條protein bar
Nitro muscle tech
Whey protein gold
好似係咁寫
golden standard
我見呢度都好多巴打食緊On 100% Whey Gold Standard,其實係咪真係好嘢嚟?我都係fan介紹最近先試緊

求解答
想問覺得自己平時食夠protein既師兄

平時點食

我75kg

如果一日飲得兩scoops 先得48g protein

一隻雞蛋連埋黃先得7g

唔通真係日日食五六塊大豬扒咩

真心咁食法會用好多錢

唔一日飲4scoops真係好難夠protein一日
我都唔知自己食唔食得夠 但通常出去食都係叫扒為主
當一塊都20-25到 但我覺得反而唔好淨focus係protein到 例如食多d菜都好緊要
利申:九up
巴打你好有少少野想問
平時踢開波但都算肥底 呢2個月開始飲iso果隻
我踢完波應唔應該飲奶粉?仲有正常平時做完gym臨訓洗唔洗飲多一次?
唔該曬
不嬲肌肉都係用金錢堆砌
你75kg 都係肌肉?自己減番啲肥糕計個攝取量啦
你係1 serving 一炮飲晒定分開
我唔操個日都係 1+2咁飲都無咩問題
有冇人知街市一磚個啲水磨豆腐有幾多g protein?
補充雌激素 ?
大家認為邊款gainer性價比最高
無 , gainer 本身係 whey 溝垃圾熱量
呢隻好唔好
見個店員推呢隻 $480
送bcaa
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞