談談大隻佬奶粉

1001 回覆
196 Like 26 Dislike
飲左幾星期gainer想增重 但飲完成日痾爛屎同急屎
whey protein 快吸收 瞓前先再飲效果唔大
瞓前啱用caesin多啲
ching BCAA 你用開粉定pills?
我兩樣都試過 唔知係pills個量唔夠定點
覺得用粉沖做住飲最好feel
你可以試下飲Mutant Mass

基本唔會好伏
知道 巴打
好多傻仔平時淨係舉兩下鐵踩兩下單車 就以為飲埋奶粉可以變大隻仔
睇你個日嘅protein 夠唔夠

大路都係操完做
係嘅 whey protein 仲有隻係長時間消化,陣間再詳細少少打埋,thx bro
有啲電子磅可以check 到body fat,你可以整個嚟試下

我自己就用圖,嚟粗略睇下

想準啲,梗係用電子磅會最好
巴打我係澳洲用開gold standard
返到香港開始用max pro
請問點睇依兩個牌子
如果蛋白質太多,又或者你用唔哂啲protein 就會屙返出嚟

其二,呢隻牌子唔太啱你
啱呀
粉呀,bcaa 睇過研究話,一日多過20g 會屙返出嚟,會哂咗
你可以試下mutant Mass ,我覺得幾好飲下
又唔可以話傻,係唔識點做姐
gold standard 如果用最common 嘅whey protein 嚟講,算不過不失,用每serving 嚟計,protein 24g 中中,bcaa,個堆野,都符合正常

max pro 你係飲邊款?濃縮?

如果係濃縮,呢隻max pro 可以話係完勝 gold standard
我飲緊maxpro elite 我每次飲都會用牛奶沖
好好味
但最近想減一減脂 好怕減到d肌肉
whey protein peptides 就真係唔清楚,我真係未聽過,我估你應該係想打Casein Protein 呢款唔係好多牌子會出

不過佢都有存在價值,佢要長時間消化同吸收,俾人係夜晩訓教個時嚟補充蛋白質,如果操完飲,效果真係會好差下,我之前試過
順帶一提,casein protein 好平下 ,好似300幾就5lbs,不過好耐之前

hydrolyzed protein,係水解乳清蛋白,落咗水,佢就會預先幫你breakdown 啲protein,都係同iso 差唔多,只不過iso 係胃入面易消化,hydrolzed protein 就係個shaker 入面幫你break down 住先

吸收最好,個人覺得係iso>hydrolyzed protein>concentrate
扒完龍船飲成效好唔好
無做開gym但有扒開龍船
咁姐係飲完等於冇飲?飲左3星期都好似冇動過 係個肚肥左d
elite 好過gold standard

減脂我都有個經驗 ,係好辛苦下

你要食多啲蛋白質,可以朝早飲多殼粉,操完再飲,跟住行低碳水,或者零碳水,放心暈係正常 ,食多啲雞柳,加菜,一定要食多啲菜

cardio 做下太空漫步機,45mins up 計返burn fat 個heart rate

3個月,你一定有野睇

如果無,我可以切柒煲湯

利申:去比賽都係咁cut
其實都可以,不過唔使飲咁多,可以半殼,或者3/4 殼,睇下你乜牌子
有無介紹邊隻好,本身瘦底操到鋼條,覺得去到臨界點
唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞