談談大隻佬奶粉

1001 回覆
196 Like 26 Dislike
巴打, 我pre post workout都會飲粉
但唔洗做gym個幾日需唔需要都飲下呢?
巴打係邊到買
自己以前係瘦底 year1 58kg 飲gainer 後 year3 爆到72.5 全身 特別隻腳粗左幾個碼
不過唔飲好大機會打回原形 上次試過冇飲兩星期 降左接近3kg 所以大家要知道自己想要d咩

想飲:
serious mass (第一隻奶奶,朋友推薦, 飲完和 一星期操3-4日gym 同練龍舟3個月後 58kg>>62kg 全身爆肌, 好撚痴線 不過大機爆暗倉,同脾氣變得易怒, 我另一位朋友都有類似情況, 所以放棄了)
Jumbo (味道ok, 飲過1個月幾重左2kg)
true mass(最撚好似既奶粉既, 唔爆倉, 成份跟serious mass相似, 飲緊)

大家可交流一下
true mass 最撚好味 打錯 sor all
睇睇whey 1ser 同 gainer 1ser 分別係幾g
Whey1ser 頂盡35g就可能已經講緊有24-27g protein
Gainer 1ser 講緊係成150-300g 先得 50-80 protein
一個serving果20g protein其實姐係等如2條雞柳
你操唔操都好 果日食得夠咪唔洗飲
你唔操 身體都一樣需要蛋白質 一樣要食野
d人成日問邊隻好唔好
其實d大牌子隻隻都差唔多 咪又係whey
個分別唔會大到話因為飲唔同牌子而大隻左
自己睇下邊隻味岩飲 睇下後面nutrition table 自己鐘意邊隻咪揀邊隻
飲野我係睇書睇返黎既, 我的確係junior
食雞胸唔係一樣吸收protein咩?
利申 易爆瘡
新手留名
見巴打話平時做gym起碼1個鐘起跳
想問下我新手肌肉強到唔高
平時每次淨係集中2,3組肌肉操 每次30-45min咁夠唔夠

同埋我宜家飲golden whey
有個之前好瘦宜家操到好大隻嘅frd叫我啲奶粉當水飲
不過見你地又話吸收唔到咁多
咁我一日飲3次會唔會太多?
想問下呢個牌子得唔得
瘦底 168 56KG 全身望落去都瘦

想問下如果想個型肥大D 應該飲邊隻?
仲有想問下飲完會唔會爆瘡 因為本身已經好易爆
可能佢淨係想要脂肪
好多肥仔都覺得自己好大隻
一日飲幾多Allmax isoflex好???

早餐食少少麥皮+一個芝士火腿治
午餐食大快活雞胸紅米走汁低糖綠茶
晚餐食白烚西蘭花+半磅雞腿肉(未煮前有半磅,煮完唔知幾重)+白飯

依家174cm 69kg
星期一至六都操到4-5日

依家中午操完食完雞胸紅米飯後會飲一羹(27g protein)
咁會唔會太多/少
當然我飲完都會操
我意思係問飲邊隻好D?
AST VP2呢
creatine 唔會令你甩頭髮,佢都唔會提升你啲荷爾蒙 搞到會抑製毛囊生長

類固醇就會
聽講呢隻好正
不過都好貴
其實奶粉只係輔助
味道先係最重要
有冇巴打有邊隻牌子味道正既推介下?
每次做gym 我都飲1個serving 但做到中途飲一半+做完飲一半 vs 做完一次過飲哂有無分別? 一次過飲哂會唔會對肝腎負荷大?
試過飲左一年,之後斷左無飲反彈仲肥左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞