談談大隻佬奶粉

1001 回覆
196 Like 26 Dislike
隔日操1.5hr
食3餐 飲兩餐whey protein 夠唔夠
粉好夾人下 ,不過大牌子又真係隻隻差唔多
你朝早飲多一殼會好啲

你一日如果做gym ,你啲蛋白質唔太夠
Gainer其實係做咩
你想增重都唔係想增肥架...??
你想要濃少少,可以試下飲nitro tech 朱古力,佢相比起golden whey 濃好多,朱古力,一serving 有30g protein ,基本都抵玩,4百幾就有

如果再重口啲,就去試下揀由牛肉提煉個隻whey protein,個名唔記得咗 ,我覺得幾難入口下,有個fd 飲過一次話腥
一次過飲唔會增加負荷,你都係要消化咁多

做緊gym 飲,做完飲,無乜大分别,好睇人,我自己慣做完,再等半個鐘先飲,我做緊飲,易想嘔返啲氣出嚟,加好多水係個胃‘浪浪’下
你買whey 仲好過
其實係咪要keep住做gym先需要奶粉
我身邊係有朋友平時會打波同耐唔耐先做gym
但佢話飲奶粉黎補充蛋白質
我通常元朗,或者屯門買,相比起平好多下,自己揾下,唔做佢地打手

飲whey 會好啲,你體脂都高,gainer 你會更加肥,到cutting 個下,你會好想死
巴打想問下你平時去開邊到買?

另外,我而家有少少肚腩,但同時亦有做gym,想問下應該先減脂,定係一路做gym一路飲住whey?
你平時食得夠卡去增重食whey 就ok
但你覺得食極都無重過=你食唔夠
建議飲gainer好啲

飲唔飲奶粉同做gym無衝突
當然想增肌 緊係去做gym好
長跑好似會燒埋你啲肌肉
所以如果想增肌快啲 唔好跑咁多長跑
佢當水飲由50幾kg升到上80kg
我真係吹佢唔脹
我178 65kg
咁早晚各一次應該差唔多啦

btw, 唔該哂
長跑永遠都係同大隻打對台

你玩得長跑,個肌肉一定唔會大得去邊

如果你一定要買whey protein 會好啲

睇你生活習慣,你食得好夠嘅,就無謂哂錢買

如果你一定想兩樣都兼顧到,你一定要買有bcaa 嘅whey protein (雖然好多牌子都有)

bcaa 可以幫你hold 到啲肌肉,唔會流失咁誇張
有冇新手programme比我跟下
唔係太建議 你亂飲真係會傷身
睇少啲av 啦
最近我都有開始飲粉,但我多數放工食完飯去操,之後我都唔跟佢飲一匙而係3/5匙驚過量。 諗緊仲係咪叫飲緊。

另外,最近開始執返啲動作,會挺胸收腹沉肩做拉背,發現臨尾一兩下個頸都會拉緊。咁係正常定係要再執動作?唔想頸有事。
mutant 個曲奇味,我到而家都念念不忘
你個3餐會食啲乜先

如果食好多魚,雞,咁飲一次whey protein 都夠
當通下便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞