[修身的季節]健身gym巴打交流III

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
巴打點睇力威

力威健身 真正健心
有冇康文師兄分享下點操腳

用啞鈴都可以做幾種唔同既動作,同埋正常應該有機可以練

康文玩左半年腳 進步極慢
lunges>leg press>leg curl ss leg extension>db squat>db sldl

你已經講左個問題
有冇康文師兄分享下點操腳

用啞鈴都可以做幾種唔同既動作,同埋正常應該有機可以練

康文玩左半年腳 進步極慢
lunges>leg press>leg curl ss leg extension>db squat>db sldl

你已經講左個問題

出左physical喇大隻王

而家仲有冇, 洗唔洗3人同行?
同埋係咪WALK IN報名就OK?

$182 30個月?

Yay
有相熟sales pm me

$182 玩到30個月定每個月$182 要簽30個月 好驚get錯左,係咪要新會員先得?之前join過得唔得

$5463 / 30個月 = $182
$7863 / 50個月 = $158
$13467 / 100個月 = $135
公價係呢個,個個sales都做呢個價
點可能182蚊玩到30個月

想問下係all centers定指定?

$182 玩到30個月定每個月$182 要簽30個月 好驚get錯左,係咪要新會員先得?之前join過得唔得

其實做到幾時?

岩岩續左50個月$7863希望佢唔好咁快執

巴打我想問下係咪只可以係指定一間center做gym 定係全線都入得

巴打我想問下係咪只可以係指定一間center做gym 定係全線都入得

依家呢個plan應該係除左將軍澳外,其餘咁多間都去得,所有時段都可以入
優惠做到幾耐無人知,有心嘅過uwants健身版有個報價區,大把sales pm

除左將軍澳其他全部都得

除左將軍澳其他全部都得

巴打舊會員黎講7863 50個月係咪好吸引

有免費粉都唔飲正戇鳩

唔該兩位巴打
因為玩開嘅運動啲人肌肉勁 但睇落都係瘦/輕磅
奶粉比我嘅印象都係操大隻先飲 所以先猶豫
淨係training後飲應該都ok?

知你打拳啦 磅數好緊要丫嘛
師父無教你咩野同點樣食會影響磅數架咩
就算無 中學bio無教睇nutrition fact?

唔係打拳
我唔係巴打,本身做運動大隻咗膊頭橫咗
唔想飲完粉睇落去再大隻,身邊無朋友做gym/飲粉
中學讀文科,其實我上網睇咗好多先有疑問
有啲話分時段飲,有啲話training前後飲
包裝寫飲30g,但上網睇有啲話跟返體重飲
Sorry 搞到問咗好多垃圾問題 唔該哂咁多位巴打

除左將軍澳其他全部都得

平康文處你話吸唔吸引

唔該兩位巴打
因為玩開嘅運動啲人肌肉勁 但睇落都係瘦/輕磅
奶粉比我嘅印象都係操大隻先飲 所以先猶豫
淨係training後飲應該都ok?

知你打拳啦 磅數好緊要丫嘛
師父無教你咩野同點樣食會影響磅數架咩
就算無 中學bio無教睇nutrition fact?

唔係打拳
我唔係巴打,本身做運動大隻咗膊頭橫咗
唔想飲完粉睇落去再大隻,身邊無朋友做gym/飲粉
中學讀文科,其實我上網睇咗好多先有疑問
有啲話分時段飲,有啲話training前後飲
包裝寫飲30g,但上網睇有啲話跟返體重飲
Sorry 搞到問咗好多垃圾問題 唔該哂咁多位巴打

唔想大隻飲粉把撚咩平時食多d小油小糖小咸就得啦

除左將軍澳其他全部都得

平康文處你話吸唔吸引

簽左30個月希望長做長有
我想問下多d練邊組ge肌肉可以增加自己做掌上壓ge次數

胸肌>前三角+三頭
想問吓各位師兄點睇body boss2.0?

http://www.bodybossportablegym.com

屋企冇乜位, 買佢好似唔錯
有冇protein bar 推介
想問吓各位師兄點睇body boss2.0?

http://www.bodybossportablegym.com

屋企冇乜位, 買佢好似唔錯

用來熱身都得既

我諗係直接做掌上壓?

利申鳩up
有冇話人知有邊間可以就咁比錢做幾日 黎緊p記休3日 我屌佢 以前fitness first都係休1日 仲有幾間分行會開
有冇話人知有邊間可以就咁比錢做幾日 黎緊p記休3日 我屌佢 以前fitness first都係休1日 仲有幾間分行會開

康文計鐘
引體做左幾年都冇進步過, 求指教但個背其實因為操引體都唔錯。而家Keep住直上直落可以最多連做12下 通常操就5set, 8 -7-7-6-6咁

我聽聞好似可以做多過10下就應該負重操?

唔洗搞咁多野 一負重個就難穩定難做得靚
引體一係擺頭做熱身 一係擺尾做finisher
慢慢玩 玩感應仲好

已經係擺頭架喇 到後尾2 set就做到Technical Fail就停, 因為唔想格硬上錯晒動作

我諗係直接做掌上壓?

利申鳩up

認同, 點解唔直接做掌上壓
我squat做緊75kg 5x5,deadlift得45kg,係咪唔係好正常 使唔使做多啲deadlift做少啲squat
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞