[修身的季節]健身gym巴打交流III

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
incline dumbbell /barbell press 膀頭好痛 胸又食唔到力 點搞好

我戒左做incline

師兄你個上胸一定好full...

屌笑左
其實我有樣野好困擾
個人得110磅,男,165高
但個胸同肚既脂肪都仲係幾厚下
特別個胸有少少漲(上網見到係話女乳症?)
有做下gym同跑步
其他地方都瘦哂,特別手腕仲幼過d女
就係個兩個地方脂肪好頑固
唔知可以點搞

係肌肉過少

即係應該集中操番胸腹?
早四五年前開始有玩下健身個陣
我成日操胸忽視左其他位
個陣個胸既肌肉漲過其他地方好多
特別個乳頭連肌肉個部份係微尖出黎
搞到著衫好易突點

尖出黎 , 你個胸點練法 ? 經常飲豆漿食豆腐 ?
煲湯啲瘦肉其實仲有無蛋白質嫁呢?

烚過既雞肉仲有無蛋白質呢

因為煲湯果啲煮成幾個鐘,唔知會唔會流失左好多

會 , 老火湯渣都係無咩營養的

咁飲湯可唔可以當飲whey

你咪撚再用呢啲師奶冷知識走出黎鳩教人啦
老火湯渣無營養係講緊某啲維他命同酵素會被高熱破壞,同埋礦物質流失咋
蛋白質係無撚分別架

應該唔可以

係肌肉過少

即係應該集中操番胸腹?
我成日操胸忽視左其他位
搞到著衫好易突點

細個係成日飲豆漿
衣家無飲了,豆腐間中食,廿五歲
我上網睇過都覺得關豆漿事

即係應該集中操番胸腹?
我成日操胸忽視左其他位
搞到著衫好易突點

細個係成日飲豆漿

唔記得講點練胸
之前都係分上平下胸咁推機/橫杆/啞鈴
加用啞鈴夾胸

即係應該集中操番胸腹?
我成日操胸忽視左其他位
搞到著衫好易突點

細個係成日飲豆漿

唔記得講點練胸
之前都係分上平下胸咁推機/橫杆/啞鈴
加用啞鈴夾胸

細個飲唔關事 , 練法都唔似有問題 , 可能只係體質問題

會 , 老火湯渣都係無咩營養

唔好鳩up
要用science角度答案就答得清楚d啦 nutrients本身都有分macro(即係CPF三寶)同micro(vitamins, minerals etc) 你就咁半桶水答營養想點?

唔好鳩up
要用science角度答案就答得清楚d啦 nutrients本身都有分macro(即係CPF三寶)同micro(vitamins, minerals etc) 你就咁半桶水答營養想點?

啲報紙雜誌姨媽姑姐講一句無營養 就係架啦
whey唔應該空肚飲呀 whey唔應該沖熱水呀 運動後食野先吸收得多呀 乜鳩都唔洗深究架喇 聽人講完就當真理啦
你班人咁鐘意拋書包做咩啫 不要問只要信

唔好鳩up

啲報紙雜誌姨媽姑姐講一句無營養 就係架啦
whey唔應該空肚飲呀 whey唔應該沖熱水呀 運動後食野先吸收得多呀 乜鳩都唔洗深究架喇 聽人講完就當真理啦
你班人咁鐘意拋書包做咩啫 不要問只要信

應該唔可以

又選擇性失明呀廢柴?
又要教人 又要教錯人 識少少扮代表

應該唔可以

又選擇性失明呀廢柴?
又要教人 又要教錯人 識少少扮代表

bro science
如果單純講力量爆發
做gym唔飲奶粉同飲有咩分別?

力量既極限主要有兩個限制因素
1. 肌肉間既配合
2. 肌肉量
飲奶粉可以作為protein既補充品 係適當訓練後可以幫助肌肉修復 從而增加肌肉量
如果單純講力量爆發

單純力量爆發就睇你操練方式
唔識唔講咁多了 唔扮識
有冇巴打知p記all club 續約最平咩價?
唔想續完dum春
唔想續完dum春

唔想同人爭機就轉會吧啦,鳥兒多撚到
唔想續完dum春

早排一個舊人拖二個新人plan
唯番一個人簽30個月只需5000至5500
如果單純講力量爆發

奶粉假肌肉 冇力
唔飲奶粉生既肌肉先大力
同你心目中個答案似唔似
如果單純講力量爆發

奶粉假肌肉 冇力
唔飲奶粉生既肌肉先大力
同你心目中個答案似唔似

師兄認真嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞