[修身的季節]健身gym巴打交流III

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
想問點解要食carbos
乜做完唔係食蛋白質等d肌肉吸收 carbos有咩用?
純粹想知個原理 因為我就係成日諗住食protein 做左幾個月進展都好似麻麻

Insulin
有冇師兄解答 推胸 胸仲有力三頭無力 推唔上去
三頭經常練完都無乜feel

可以嘗試做d pre exhausted work先 即係d用胸但唔駛用太多三頭既動作 例子有dumbbell pullover chest fly
至於你三頭應該比較弱 照計應該比較易有Doms 會唔會係動作做唔岩又或者rountine唔係太適合
介唔介意講下你三頭既rountine
純粹想知個原理 因為我就係成日諗住食protein 做左幾個月進展都好似麻麻

Insulin

要糖先有力做?
如果想練彈跳力同爆發力 可以點操啊
利申:超新手

Insulin

要糖先有力做?

Carb triggers insulin response--> protein synthesis
Energy replenishment also
肩頭可以點拉筋同warm up? 操果陣成日lock lock 聲

深蹲幫到你
肩頭可以點拉筋同warm up? 操果陣成日lock lock 聲

做輕D 通常係因為身體未慣

做輕D 通常係因為身體未慣

膊頭成日lock有冇得救

深蹲幫到你

洗唔洗負重做?同埋聽人講好傷膝頭

而家仲有冇, 洗唔洗3人同行?
同埋係咪WALK IN報名就OK?

$182 30個月?

Yay
有相熟sales pm me

$182 玩到30個月定每個月$182 要簽30個月 好驚get錯左,係咪要新會員先得?之前join過得唔得

$5463 / 30個月 = $182
$7863 / 50個月 = $158
$13467 / 100個月 = $135
公價係呢個,個個sales都做呢個價
點可能182蚊玩到30個月
[quote]有幾個問題
1.掌上壓有冇幫助
2.係咪等肌肉唔再酸痛再練個隻肌肉先係最好
3.運動後食烚蛋既蛋白同飲個啲蛋白奶粉,除咗吸收快慢仲有咩分別?
唔該

173高 做左大半年 而加65kg
最近終於見到少少腹肌 不過好似脂肪多得快過肌肉
想問下大家每日大約食幾多fat
40g左右會唔會太多
夜晚個餐懶得自己煮
40g左右會唔會太多
夜晚個餐懶得自己煮

Insulin

要糖先有力做?

Carb triggers insulin response--> protein synthesis

有研究顯示gym後攝取碳水化合物唔影響蛋白質合成速率
40g左右會唔會太多
夜晚個餐懶得自己煮

誇張左 應該無咁多
但夜晚唔煮又要夠protein嘅一餐都廿幾
認真問
一日食40g fat真係咁誇張?
咁應該幾多
咁應該幾多

誇張地少。。
咁應該幾多

誇張地少。。

我再研究下
如果想減脂增肌 係咪要成夠足夠既卡路里同時要食得健康
如果想減脂增肌 係咪要食足夠既卡路里同時要食得健康

要糖先有力做?

有研究顯示gym後攝取碳水化合物唔影響蛋白質合成速率

有無文睇下
如果想減脂增肌 係咪要食足夠既卡路里同時要食得健康

Nah fuck off
引體做左幾年都冇進步過, 求指教但個背其實因為操引體都唔錯。而家Keep住直上直落可以最多連做12下 通常操就5set, 8 -7-7-6-6咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞