[修身的季節]健身gym巴打交流III

1001 回覆
9 Like 5 Dislike

既然身體冇變化, 就即係食唔夠啦. 唔好呃自己喇, 食多幾餐啦

但一日去三次有d誇 會唔會係腸胃有問題 我建議睇醫生check左先
如果冇問題就證明你真係食得過少啦

一日三次好誇咩

腸胃濕
每次食完preworkout c4 隻耳都會紅哂同好痕 想問係咪正常?

c4入面會有種成分會令d血管擴張 所以多數人會覺得痕同小小吉 正常架 利申做緊奶粉sales
每次食完preworkout c4 隻耳都會紅哂同好痕 想問係咪正常?

c4入面會有種成分會令d血管擴張 所以多數人會覺得痕同小小吉 正常架 利申做緊奶粉sales

上磅邊隻CP值高
邊度買平啲???
on chocolate whey 幾錢係合理
bc 賣緊5lbs ~420$hkd
抵唔抵玩?

公價450

窮L增肥好良伴
我想問少少野
我基本上做4-5日gym有似protein
已經上左磅同大舊左有啲線條出左黎
但而家開始每星期最少踢返1-2日波(之前傷左無左帶氧),每次1.5-2小時
上網有啲講太長時間帶氧會消肌係唔係真
定其實係消緊脂?
好撚老實講,你地好多話自己新手既成日要人帶帶帶,帶乜尻姐,人地玩既重量係你玩既幾倍,帶個唔同level既人操係好難既事,人地推緊兩餅,帶你個新人每邊推隻十仔仲要教撚埋你正確姿勢,你老人家推撚完又要拆餅插餅,幾撚麻尻煩。
有緣既,碰到面,指點下你一兩下無問題,但你班撚樣話帶,姐係食尻人夾棍免費餐教你健身,分分鐘仲會比你話hea帶,(姐係hea教)仲要受你氣比你上網屌老母。
真係咪撚傻啦,同你fd就話教你姐,三唔撚柒識七特登搭車出黎帶你老人家練大隻,比你食夾棍?!算尻數啦!
依加上網資訊咁發達,youtube又尻咁多教學,其實好多高手既知識都係上網學返黎,至少我自己大部份資訊都係上網吸收,新手都好快變老手啦!

再唔係有錢咪出依加私人健身中心,比錢請教練都係兩舊水一堂,唔好咁撚狗啦做人!呢個世界無免費早午晚餐咖。

agger
但食夾棍好似唔係咁用

咁都唔撚係食夾棍!屌那星直頭標松柴啦師鬆!

+1

其實YouTube 好多鬼佬教,搵d 多人睇果d都夠做,好多都好有心機咁整個channel教你動作同飲食果d,我都係靠睇YouTube再加自己摸索下

食夾棍真係唔係咁用
見dickersonross成日做3組其實同4組個效果有咩分別 同埋見人地冬天係咁衝1rep max 係咪真係有必要咁做 求解答
見dickersonross成日做3組其實同4組個效果有咩分別 同埋見人地冬天係咁衝1rep max 係咪真係有必要咁做 求解答

啲人習慣冬天上磅上力 食野多左個energy level高啲所以鐘意玩下1rm
如果係健美既話 隔段時間玩一次當係挑戰咁玩就夠

+1

其實YouTube 好多鬼佬教,搵d 多人睇果d都夠做,好多都好有心機咁整個channel教你動作同飲食果d,我都係靠睇YouTube再加自己摸索下

食夾棍真係唔係咁用

你都痴撚線既,講返健身啦師兄,比個五黎先啦
食夾棍
食夾棍

乜咁早呀你
諗到d戇鳩野
原來上bulksupplements買20kg whey conc. (80%)
200USD有找 不過唔寄香港
搵集運大概600港紙內落樓
2200港紙倒有20公斤粉 成為香港第一拆家真係不是夢 計番開都係270有五磅粉 當然住美國仲開心
有無人想join屯門仁仔?
-2新人

join幾耐?

一年
我想問少少野
但而家開始每星期最少踢返1-2日波(之前傷左無左帶氧),每次1.5-2小時
定其實係消緊脂?

有無師兄幫幫手
我上網睇過只要做帶氧但食返多啲野就唔會減肌係咪真?

+1

食夾棍真係唔係咁用

你都痴撚線既,講返健身啦師兄,比個五黎先啦

笑撚死
五呀

creatine On 定 muscletech好定其他牌子
我想問少少野
定其實係消緊脂?

有無師兄幫幫手
我上網睇過只要做帶氧但食返多啲野就唔會減肌係咪真?

睇過某個blogger講
話你唔係每次都跑全馬半馬無咩影響
有無人係仁記見個一個40幾歲既叔叔,戴眼鏡有啲白頭髮,同陳嘉馳差唔多身型既?
叫咩名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞