[修身的季節]健身gym巴打交流III

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
想請教下咁多位巴打對於lat pull down 呢個動作有咩心得 自己好似做極都食唔應 或者唔夠力玩得重 我放最尾做

壓膊 上半身輕微向後傾 鎖實上半身 手肘帶動

唔該巴打 會試下
想請教下咁多位巴打對於lat pull down 呢個動作有咩心得 自己好似做極都食唔應 或者唔夠力玩得重 我放最尾做

你有無沉肩呀

https://youtu.be/XRyhGjFwB64

學玩玩背可以試下分兩個動作做,先沉肩,廷胸,手踭帶動拉落上胸前,文字講你實唔會識,睇片啦,學玩背最忌玩得重,玩輕少少攞左個技巧先。

收到巴打 會番去睇下段片
而家Iherb BSN 8折,其他健身品牌9折 大家可以準備入貨了
做左胸冇力做三頭
做完之後隻手仲攰過個胸

因為你3頭太弱/用錯力

一定係太弱
利伸:舉開15 20磅

你有無沉肩呀

https://youtu.be/XRyhGjFwB64

學玩玩背可以試下分兩個動作做,先沉肩,廷胸,手踭帶動拉落上胸前,文字講你實唔會識,睇片啦,學玩背最忌玩得重,玩輕少少攞左個技巧先。

收到巴打 會番去睇下段片

依個係占房十個有一半都錯 冇咩人挺胸做 另外有d人玩到鬼死咁重 玩到「咩」黎「咩」斜 真係想比塊鏡佢照下
胸 3頭
背 2頭

新手跟住呢個做左兩星期 發現做完胸/背就冇力做3頭2頭 應該點改個課表好
利申:178 173 平時舉得15 20磅 覺得自己好廢
如果單純講力量爆發
做gym唔飲奶粉同飲有咩分別?

奶粉假肌肉 冇力
唔飲奶粉生既肌肉先大力
同你心目中個答案似唔似

講得好啊Ching
奶粉佬好細力架咋 千其唔好飲
如果單純講力量爆發
做gym唔飲奶粉同飲有咩分別?

奶粉假肌肉 冇力
唔飲奶粉生既肌肉先大力
同你心目中個答案似唔似

講得好啊Ching
奶粉佬好細力架咋 千其唔好飲

呢個真 小弟就係奶粉佬,好細力
各位巴打諗住幾時修身
如果用Ripped又多做Cardio的話
建議係操之前飲
操後同臨瞓前 就揀其他protein啦

一日飲幾多次

呢樣嘢要問返你自己本人
飲幾多係睇你嘅個人飲食習慣黎配合
有無巴打知bc賣 muscle pharm combat果隻whey pro 5磅幾錢到?
有無巴打知bc賣 muscle pharm combat果隻whey pro 5磅幾錢到?

諗清楚先買
胸 3頭
背 2頭

新手跟住呢個做左兩星期 發現做完胸/背就冇力做3頭2頭 應該點改個課表好

我做開胸2頭 背3頭 or膊3頭
胸 3頭
背 2頭

做完胸背無力做手係正常
跟大肌肉果日 手玩輕啲玩少啲動作 志在郁下佢
另一日手先玩返多啲重啲

諗清楚先買

其實myprotein係咪貴過ON
買左on progainer
想請教下每次粉同水既份量係幾多
55kg想超級增磅
真心求教

諗清楚先買

平好多
沖到就得啦 又唔係煲中藥
衣家米7 一百六十幾磅
由大肥仔減到個肚腩細左但都仲係到
感覺好似仲有層脂肪係到咁
一個禮拜跑兩次10k+3-4日gym
想減走剩低啲肥肉
食野有冇咩餐單好?

諗清楚先買

平好多

509蚊2.5kg重有冇discount
聽個sales話依袋對增磅好有效 個份量係咪8oz水2匙粉?

平好多

捕住中國網7折code
唔好香港網買
利申thanks giving果陣5xx買左5kg

諗清楚先買

平好多

impact whey 600 5kg喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞