[修身的季節]健身gym巴打交流III

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
http://www.gymbeginner.hk/
唔係宣傳,好似呢個網咁,有冇巴打有更好既網?
暫時跟住呢個做

英文youtube好多source可以揀

巴打有冇推介呀?

你一開頭諗下啲日子分配囉 例如搵beginner programme, 頭幾段多view都參考下
有冇巴打上磅飲新quickmass? 效果如何?

無乜料到 飲大左個胃口 跟住食多左正餐 2星期3kg

增脂定增肌 ?

有興趣點聯絡

上面咪寫左telegram
巴打係咪玩野

唔明係乜野來

你上app storedown telegram la
屌我係咪真心左
有冇巴打上磅飲新quickmass? 效果如何?

無乜料到 飲大左個胃口 跟住食多左正餐 2星期3kg

增脂定增肌 ?

我增肌
如果一個星期squat 3次,想跑下步,但又唔想影響到下次squat既表現,應該點跑好?
跑短d,10-20分鐘到會唔會冇咩用?
好撚老實講,你地好多話自己新手既成日要人帶帶帶,帶乜尻姐,人地玩既重量係你玩既幾倍,帶個唔同level既人操係好難既事,人地推緊兩餅,帶你個新人每邊推隻十仔仲要教撚埋你正確姿勢,你老人家推撚完又要拆餅插餅,幾撚麻尻煩。
有緣既,碰到面,指點下你一兩下無問題,但你班撚樣話帶,姐係食尻人夾棍免費餐教你健身,分分鐘仲會比你話hea帶,(姐係hea教)仲要受你氣比你上網屌老母。
真係咪撚傻啦,同你fd就話教你姐,三唔撚柒識七特登搭車出黎帶你老人家練大隻,比你食夾棍?!算尻數啦!
依加上網資訊咁發達,youtube又尻咁多教學,其實好多高手既知識都係上網學返黎,至少我自己大部份資訊都係上網吸收,新手都好快變老手啦!

再唔係有錢咪出依加私人健身中心,比錢請教練都係兩舊水一堂,唔好咁撚狗啦做人!呢個世界無免費早午晚餐咖。
好撚老實講,你地好多話自己新手既成日要人帶帶帶,帶乜尻姐,人地玩既重量係你玩既幾倍,帶個唔同level既人操係好難既事,人地推緊兩餅,帶你個新人每邊推隻十仔仲要教撚埋你正確姿勢,你老人家推撚完又要拆餅插餅,幾撚麻尻煩。
有緣既,碰到面,指點下你一兩下無問題,但你班撚樣話帶,姐係食尻人夾棍免費餐教你健身,分分鐘仲會比你話hea帶,(姐係hea教)仲要受你氣比你上網屌老母。
真係咪撚傻啦,同你fd就話教你姐,三唔撚柒識七特登搭車出黎帶你老人家練大隻,比你食夾棍?!算尻數啦!
依加上網資訊咁發達,youtube又尻咁多教學,其實好多高手既知識都係上網學返黎,至少我自己大部份資訊都係上網吸收,新手都好快變老手啦!

再唔係有錢咪出依加私人健身中心,比錢請教練都係兩舊水一堂,唔好咁撚狗啦做人!呢個世界無免費早午晚餐咖。

Agger 上面條傻鳩仲話我下下講錢
唔講錢講巴絲打兄弟情?
當撚左同佢有親咁

agger
但食夾棍好似唔係咁用

Agger 上面條傻鳩仲話我下下講錢
唔講錢講巴絲打兄弟情?
當撚左同佢有親咁

交流係無問題,有互動係好事,先會進步!
但好多你老尾d所謂話自己係新人,一句就話唔撚識,唔知點操,你有無巴打肯出黎帶我,咁係撚交流咩!
唔去上網睇唔學,一尻就叫人出黎帶你教你,最撚好跟足你一日三餐,做你地免費私家教練。
唔好咁撚痴線啦,教人好撚大責任咖,轉頭你玩撚傷左,你又瀨尻d巴打教撚錯你!幾撚麻尻煩呢。
我幾時都同人講,大家互雙指點下切磋下無問題,教就免喇,我無咁既斤兩同知識去教你。

agger
但食夾棍好似唔係咁用

咁都唔撚係食夾棍!屌那星直頭標松柴啦師鬆!
有無巴打食開protein bar?
你地食開邊隻牌子?同埋你地會係邊度買?
新手瘦撚想買增重奶粉 硊求指教

1)超級上磅買邊隻好
2)唔係朱古力味會唔會好大陣騷味
3)一筒可以飲幾耐左右
4)幾錢
5)一次幾scoops

Sorry 我知我太多野問

1)超級上磅買邊隻好
3)一筒可以飲幾耐左右
4)幾錢
5)一次幾scoops

ON progainer 淨係飲過朱古力 好味
份量真係睇需要
我對健身可以講係白紙一張
但最近的起心肝想學健身
想請各位巴打指點下我點做最好
我170以上但唔過175,63KG左右
冇做開運動,身體好弱
應該點行呢條路好?(先提升體能?)
另外想問下有咩入門方法岩新手?
唔好意思長左啲,唔該哂

首先呢就唔好join P記

唔好join p記咁你地推薦邊間?

1)超級上磅買邊隻好
3)一筒可以飲幾耐左右
4)幾錢
5)一次幾scoops

ON progainer 淨係飲過朱古力 好味
份量真係睇需要

Thx
練左4個月 個胸已經係ok 但係膊頭 三頭 二頭冇mud點粗過
已經跟著bodybuilding.com果種操法
想問下有冇巴打試過係淘寶淘啲係屋企用嘅健身器材?安唔安全?
如果好瘦又唔想食粉,咁咩食物最多蛋白質?雞?豬?
留名
如果好瘦又唔想食粉,咁咩食物最多蛋白質?雞?豬?

雞,豬都多蛋白質. 我prefer 雞, 因為雞少啲fat
我都覺得有閒錢 , 請個好 PT 帶兩個月好過自己盲中中鳩操一年 , 不過香港 PT 負面新聞多 , 攪到啲人對 PT 有少少偏見

其實如果自己正在操緊 , 同時要教人操係好麻煩嘅事 , 心得嘅野上網傾就夠
肥底同飲奶粉有冇衝突?
利申:做左一年gym+帶氧減左廿磅到
肥底同飲奶粉有冇衝突?
利申:做左一年gym+帶氧減左廿磅到

飲蛋白粉Ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞