[修身的季節]健身gym巴打交流III

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
想問下如果每日踩45分鐘單車機 HR average 160
做唔做到操大隻腳同減脂效果
之後會加唔同部位weight training
一個星期做1-2次 squad
但之後唔食野

想知依個操法有冇問題
依家177cm 80kg 少少gym底

我上個月續左 去過幾次日日被啲pt煩 操乜都操唔到
而家索性返返康文操 仲自由自在

屌柒佢地

有無學生plan再平啲?

番康文啦屌你老母 愈黎愈憎季後鳥同180蚊都唔肯比既撚樣
大家覺得如果我想短時間內增加做引體上升嘅次數,暫時停做腳得唔得?

操咗差唔多四星期,體重由60kg升到63kg,squat由5x5下60kg做到5x5下75kg,但係反而由兩下引體上升變到一下都唔係好得

一個月就咁75 咁快

做60個時啱啱開始所以做輕啲試下,所以第二次已經做65 所以應該當65開始嘅

個底打得好 我啱啱先報phy接觸barbell 有排追
想問下如果每日踩45分鐘單車機 HR average 160
但之後唔食野

想知依個操法有冇問題

鐵完先踩啦 同埋心跳好似可以去番120~140 做完運動多少都食啦
但之後唔食野

想知依個操法有冇問題

鐵完先踩啦 同埋心跳好似可以去番120~140 做完運動多少都食啦

夜晚9點先操 之後唔知食咩
HR below 140好似太輕鬆
但之後唔食野

想知依個操法有冇問題

夜晚9點先操 之後唔知食咩
HR below 140好似太輕鬆

比較廣泛接受嘅數字係60-70% of max. 都係自己摸索下
想問推胸係咪用啞鈴推效果會好過推機

利申:去開康文細場,無啞鈴,推開機,前排上網睇片學野見好多人都推介用啞鈴推,真係差好遠?

我上個月續左 去過幾次日日被啲pt煩 操乜都操唔到
而家索性返返康文操 仲自由自在

屌柒佢地

一個月180咁抵?
要簽幾多個月?

一個月180咁抵?
要簽幾多個月?

爸打應該講康文月票$180?

一個月180咁抵?
要簽幾多個月?

physical啊
依家有推廣但真係好撚多人
三思啊

一個月180咁抵?
要簽幾多個月?

physical啊
三思啊

做到咁平梗係多人

一個月180咁抵?
要簽幾多個月?

Physical $182

一個月就咁75 咁快

做60個時啱啱開始所以做輕啲試下,所以第二次已經做65 所以應該當65開始嘅

打開波成日跳 但你見我咁輕都知我上半身有幾差

一個月就咁75 咁快

打開波成日跳 但你見我咁輕都知我上半身有幾差

青蛙仔
有冇巴打會係組與組之間唔休息 會大字跳黎保持心跳?

一個月180咁抵?
要簽幾多個月?

physical啊
三思啊

邊間多人

一個月180咁抵?
要簽幾多個月?

physical啊
三思啊

邊間多人

你係咪想問邊間唔多人
留名
大家覺得如果我想短時間內增加做引體上升嘅次數,暫時停做腳得唔得?

操咗差唔多四星期,體重由60kg升到63kg,squat由5x5下60kg做到5x5下75kg,但係反而由兩下引體上升變到一下都唔係好得

一個月就咁75 咁快

反而我自己70kg 但練左幾個月都未squat到自己體重8下
次次squat個下背都好酸 Google過話係屎忽太突? 好難控制
引體就肩闊做到10下 超闊就4下
新手想問:買左whey gold standard ,每次做完係咪應該飲兩匙呢?我見佢好似話1匙已經有24g protein,英文唔好,佢好似建議一次只需飲1匙,同埋我通常飲完半個鐘後會再食野補充,求教路
新手想問:買左whey gold standard ,每次做完係咪應該飲兩匙呢?我見佢好似話1匙已經有24g protein,英文唔好,佢好似建議一次只需飲1匙,同埋我通常飲完半個鐘後會再食野補充,求教路

我多數落一匙就算 兩匙好似好多

一個月180咁抵?
要簽幾多個月?

Physical $182

想問下cutting period應該做咩exercise好,同埋飲食食啲咩?

我多數落一匙就算 兩匙好似好多

兩匙48g蛋白質,飲一次都唔知吸唔吸收哂
有無巴打係pure玩開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞