[修身的季節]健身gym巴打交流III

1001 回覆
9 Like 5 Dislike

Creatine邊有咁誇張
唔講以為你啪緊細星

我178 73KG 體脂應該幾高下
應該飲邊隻好
呢兩隻又有咩分別

Nitro-Tech Power係曾testosterone睪固酮
特別加上左Boron同Fenugreek
有人講話食Boron對身體唔好
我自己食過Boron都覺得ok
係明顯皮膚差
估計係因為佢係減低身體既cortisol對testosterone個比例
所皮膚個本身質素較差既朋友要小心

至於話邊隻好d
好睇個人個end goal
同自己其他飲食

如果覺得本身身形大致上滿意只係想減走多餘脂肪的話 揀Ripped
如果繼續主攻增加肌肉同埋操嗰陣時要勁
就揀普通版
如果覺得就算有足夠的休息但係揀嗰陣時都比起之前冇衝勁 用埋pre-work都唔係太過得的話 揀Power

唔該哂巴打 好詳細
如果我係想減肥增肌 係咪應該飲Ripped 飲到冇咩脂肪轉飲普通版
同埋其實點飲法 我自已做完運動會飲一次 平時臨訓前都會飲一次

Creatine邊有咁誇張
唔講以為你啪緊細星

我178 73KG 體脂應該幾高下
應該飲邊隻好
呢兩隻又有咩分別

Nitro-Tech Power係曾testosterone睪固酮
係明顯皮膚差
估計係因為佢係減低身體既cortisol對testosterone個比例

至於話邊隻好d
同自己其他飲食

如果覺得本身身形大致上滿意只係想減走多餘脂肪的話 揀Ripped
就揀普通版
如果覺得就算有足夠的休息但係揀嗰陣時都比起之前冇衝勁 用埋pre-work都唔係太過得的話 揀Power

唔該哂巴打 好詳細
如果我係想減肥增肌 係咪應該飲Ripped 飲到冇咩脂肪轉飲普通版
同埋其實點飲法 我自已做完運動會飲一次 平時臨訓前都會飲一次

揀Ripped
一樣嘢要提醒
係如果唔戒口同多食
唔多做cardio的話
一樣減唔到肥

順便講埋唔好買MusclePharm d野
佢做好多廣告宣傳 自然貴 但係比出黎d料唔正
依家用緊Combat 100% Whey
冇特別好 又比起同價錢冇特別加料
之前好用過隻Assault 好鬼正
點知之用玩後 再買先發覺轉左料
完全冇曬proprietary blend
我同好多人都覺得舊版正好多
新版d料絕對係普通行貨 但係又買得貴過人
如果用Ripped又多做Cardio的話
建議係操之前飲
操後同臨瞓前 就揀其他protein啦
想請教下咁多位巴打對於lat pull down 呢個動作有咩心得 自己好似做極都食唔應 或者唔夠力玩得重 我放最尾做
想請教下咁多位巴打對於lat pull down 呢個動作有咩心得 自己好似做極都食唔應 或者唔夠力玩得重 我放最尾做

壓膊 上半身輕微向後傾 鎖實上半身 手肘帶動
其實有無咩地方可以check下自己操成點

姐係兩邊平唔平衡 d肌肉分佈得好唔好 洗唔洗操多d咩位咁上下

本身比較肥睇相好唔明顯

操作大半年 自己感覺兩邊背好多動作發力個位都有d唔同

要比錢都ok p記果部機其實準唔準 但係搵d sales又要比佢地sell一輪同埋怕佢地為左sell無野搵野講

你有無沉肩呀

https://youtu.be/XRyhGjFwB64

學玩玩背可以試下分兩個動作做,先沉肩,廷胸,手踭帶動拉落上胸前,文字講你實唔會識,睇片啦,學玩背最忌玩得重,玩輕少少攞左個技巧先。

係明顯皮膚差

至於話邊隻好d
同自己其他飲食

就揀普通版

唔該哂巴打 好詳細

揀Ripped
一樣嘢要提醒
係如果唔戒口同多食
唔多做cardio的話
一樣減唔到肥

唔該巴打
如果用Ripped又多做Cardio的話
建議係操之前飲
操後同臨瞓前 就揀其他protein啦

一日飲幾多次
買邊隻whey平又正?自己飲左一筒gainer 冇線條 淨係大舊 想出番少少線條
買邊隻whey平又正?自己飲左一筒gainer 冇線條 淨係大舊 想出番少少線條

Gainer pro利申

你主力飲奶粉次要操練呀?
超級瘦撚有冇program 可以操變鋼條?
同埋真係努力3兩年有成果?

努力操兩三年係會有成果
講緊努力係要有心學 有心研究 唔係盲中中鳩練幾年
第一步係要嘗試自己搵program唔好做伸手黨先
比個有用網址你
www.youtube.com

係明顯皮膚差

至於話邊隻好d
同自己其他飲食

就揀普通版

唔該哂巴打 好詳細

揀Ripped
一樣嘢要提醒
係如果唔戒口同多食
唔多做cardio的話
一樣減唔到肥

無先好呀師兄
不過我食開Mr. Hyde 好撚癲

兩三年都捱唔到就咪玩啦

你主力飲奶粉次要操練呀?

我日日操 每日唔同part咁 之前有玩健身 但頹左成年再操番

認真操練 愈操愈肚餓 1個月會見效 要成身body出哂 最少半年
唔好為結果一時三刻唔會變大隻 心態最重要 習慣就得
有冇巴打做腹部動作(crunch leg raise嗰啲)嗰陣有快感,堅持做落去就有無解決方法?
利申 做嗰陣心無雜念

Iherb買真係平
Miscletech 4LBs 都係$270度
有冇巴打做腹部動作(crunch leg raise嗰啲)嗰陣有快感,堅持做落去就有無解決方法?
利申 做嗰陣心無雜念

去打個靚飛機
做左胸冇力做三頭
做完之後隻手仲攰過個胸
咁多位巴打有冇P記平plan可以帶埋小弟入

做左胸冇力做三頭
做完之後隻手仲攰過個胸

因為你3頭太弱/用錯力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞