[修身的季節]健身gym巴打交流III

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
有無巴打係pure玩開

想Join Pure
巴打可唔可以講下幾錢Plan

我都想知 想去金鐘嗰間

一個月就咁75 咁快

做60個時啱啱開始所以做輕啲試下,所以第二次已經做65 所以應該當65開始嘅

反而我自己70kg 但練左幾個月都未squat到自己體重8下
次次squat個下背都好酸 Google過話係屎忽太突? 好難控制
引體就肩闊做到10下 超闊就4下

你係坐得後定拗腰拗得太多?我反而係坐得好後好落,膝頭唔好所以唔夠後膝頭會痛。拗腰因爲唔夠柔軟所以拗到盡都係直 唔會過龍

做60個時啱啱開始所以做輕啲試下,所以第二次已經做65 所以應該當65開始嘅

反而我自己70kg 但練左幾個月都未squat到自己體重8下
次次squat個下背都好酸 Google過話係屎忽太突? 好難控制
引體就肩闊做到10下 超闊就4下

你係坐得後定拗腰拗得太多?我反而係坐得好後好落,膝頭唔好所以唔夠後膝頭會痛。拗腰因爲唔夠柔軟所以拗到盡都係直 唔會過龍

睇漏咗 10下引體
康文無得做深蹲
大家著咩鞋做
康文無得做深蹲

將軍澳有BB玩有得做,不過最重得30LBS
康文無得做深蹲

將軍澳有BB玩有得做,不過最重得30LBS

無機位放高支bb太重好難放上膊
想請教巴打
我186cm 72kg 做左2個月政府gym
都keep住隔日做胸,背,二+三頭肌,lateral pulldown
但係正手引體都係最多2下
想問下點練先可以做多d?
想請教巴打
都keep住隔日做胸,背,二+三頭肌,lateral pulldown

咩叫lateral pull down
想請教巴打

練耐啲先啦
同埋你試下個腦諗住係將支bar拉落心口 而唔係個人升上去
想請教巴打

self weight引體其實無用,做得多做得小唔代表你真係刺激到果舊肌肉,多數拎黎做warm-up set,做引體真係要做得好精既其實無幾多個,同埋玩唔到好重(除非你幾年底),因為以後就咁拉既引體操緊個膊仲多過個背,有時見到都唔好意思笑佢
想請教巴打

self weight引體其實無用,做得多做得小唔代表你真係刺激到果舊肌肉,多數拎黎做warm-up set,做引體真係要做得好精既其實無幾多個,同埋玩唔到好重(除非你幾年底),因為好多咁拉就刺激到個背既引體其實操緊個膊多,有時見到都唔好意思笑佢
大家著咩鞋做

yeezy v2
想請教巴打

咩叫lateral pull down

lat pulldown?

呢部
想請教巴打

self weight引體其實無用,做得多做得小唔代表你真係刺激到果舊肌肉,多數拎黎做warm-up set,做引體真係要做得好精既其實無幾多個,同埋玩唔到好重(除非你幾年底),因為好多咁拉就刺激到個背既引體其實操緊個膊多,有時見到都唔好意思笑佢

咁應該就咁上條bar操?唔用lateral puldown部野
新手想問:買左whey gold standard ,每次做完係咪應該飲兩匙呢?我見佢好似話1匙已經有24g protein,英文唔好,佢好似建議一次只需飲1匙,同埋我通常飲完半個鐘後會再食野補充,求教路

我多數落一匙就算 兩匙好似好多

兩匙48g蛋白質,飲一次都唔知吸唔吸收哂

拇指規則
一般蛋白質粉都係頂多一次過落一匙半
多過呢個數量基本上是浪費
除非你知道自己做緊啲乜咁就另計
如果要吸收要吸收多過以上個數目既蛋白質的話
寧願分開兩次至少隔一個鐘咁飲
大家著咩鞋做

yeezy v2

Son, you got to squat.
Don't skip leg day.
做完腳落樓梯好正
仁愛而家女仔區果邊有個粉紅色衫短褲既女仔好靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞