[修身的季節]健身gym巴打交流III

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
舉左兩年d 舉weight都冇點加過
有咩計。。。唔想食多d野因為唔想增脂

無計,健身都唔岩你玩

呢d戇鳩問題過去犬養學富師兄個post問啦 個問題咁難我地無人想答

犬師兄眼中沒有不可能
又矮又瘦好自卑 ,想試下做gym練一練畀D自信自己可以點做
唔使好大隻,至少自已照鏡唔會見到得排骨覺得核凸就夠

schedule 諗住係每日半個鐘,一日帶氧運動,一日操 (因為身體唔多好,有需要keep做帶氣)

諗住先練背等個人唔好駝背先, 有冇巴打畀到意見
恆心唔係問題
又矮又瘦好自卑 ,想試下做gym練一練畀D自信自己可以點做
唔使好大隻,至少自已照鏡唔會見到得排骨覺得核凸就夠

schedule 諗住係每日半個鐘,一日帶氧運動,一日操 (因為身體唔多好,有需要keep做帶氣)

諗住先練背等個人唔好駝背先, 有冇巴打畀到意見
恆心唔係問題

首先食多啲野先 食量慢慢加 一日五餐基本
操野方面唔洗太著緊邊啲program有效 求其上youtube/啲健身網 見到乜都試下先 (動作盡量學/模仿)
最緊要肯行入健身室 等個身體開始適應重量訓練先再問其他野

呢d戇鳩問題過去犬養學富師兄個post問啦 個問題咁難我地無人想答

屌你麗娜

leg day有幾重要? d女鬼睇你對腳

笑死
九唔搭八

冇改錯名

下講真wo

咪係
浪費時間操腳
我操多d上身 show俾女女睇唔好

笑而不語
真係識操既人都知道操腳會釋放睪丸酮,
而呢種激素有助全身肌肉發展

巴打睇下article先再講show比女女睇

有研究顯示上升左嘅睪丸酮30分鐘內已經會回落至正常水平
新手想問下preacher curl (坐係度)同埋barbell curl (企起度)有咩分別 上網見人會做呢兩個動作

屌你麗娜

呢度太令我傷心了

一星期冷靜喎

冷咩靜 叫我表弟講
俾人搭膊頭俾人迫上去
之後入房 幾條友係咁sale 佢
最後群眾壓力下簽左

宜家睇下有無得轉名俾我
唔好曬

冷靜期呀 冷咩靜
拎份合約出黎睇下terms先啦

仲要轉名 來搞笑?

leg day有幾重要? d女鬼睇你對腳

笑死
九唔搭八

冇改錯名

下講真wo

咪係
浪費時間操腳
我操多d上身 show俾女女睇唔好

如果講女女的話 腳的可能不是一眼的重點
但係好多多女女都鐘意睇連接著對腳個籮柚
女人要有波又有籮 男人都要有波又有籮
仲有就係操腳可以condition到個身體
淨係操上身的話 upper body joints遲早唔掂…
新手想問下preacher curl (坐係度)同埋barbell curl (企起度)有咩分別 上網見人會做呢兩個動作

兩個都係必做

兩個都係必做

Barbell易借力 preacher無借力
我咁樣演繹岩唔岩
無操腳但上身大隻會好嘔心
想問下有冇巴打知on 8幾錢到算平
諗住長操
有無師兄關節痛?去普通科又求其了事
去跌打又應該無用 韌帶發炎嗰類
依家gym又做唔到 又好唔返

兩個都係必做

我咁樣演繹岩唔岩

發力既應該已姐唔同
二頭三樣鐵膽 企係到 斜版同集中彎舉

兩個都係必做

我咁樣演繹岩唔岩

講就咁講 但都係睇你點做
Preacher做得柒都可以借晒膊力

兩個都係必做

我咁樣演繹岩唔岩

發力既感覺已經唔同

兩個都係必做

我咁樣演繹岩唔岩

發力既感覺已經唔同

三頭鐵膽又係咩
發現自己好似有啲大細手
一向打開籃球 中學有玩推鉛球同indoor rowing 外表睇落好似冇乜咁 但係自己feel到差好遠 係街比人帶左去FAC 測過部機話左邊同右邊差好遠
其實係咪正常?
可以點改善?已經右手做乜左手做乜
發現自己好似有啲大細手
一向打開籃球 中學有玩推鉛球同indoor rowing 外表睇落好似冇乜咁 但係自己feel到差好遠 係街比人帶左去FAC 測過部機話左邊同右邊差好遠
其實係咪正常?
可以點改善?已經右手做乜左手做乜

弱邊做先 次數重量遷就佢 單手動作
想問下做gym一般做幾密幾耐(如果只係想由過瘦變正常身形)

發力既感覺已經唔同

三頭鐵膽又係咩

三頭鐵膽鐵在每個頭都要做
Overhead動作 for lateral head
Skullcrusher /拉繩 long head
推/dips/diamond pushup medial head
有無巴打知上水physical爆唔爆場?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞