[修身的季節]健身gym巴打交流III

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
keep住練左幾個月
每星期操四至五日
間唔中會做帶氧
脂肪比降左少少
肌肉量都多左
但體重都係無乜點變
係咪食唔夠

乾住上
我想問少少野
我基本上做4-5日gym有似protein
已經上左磅同大舊左有啲線條出左黎
但而家開始每星期最少踢返1-2日波(之前傷左無左帶氧),每次1.5-2小時
上網有啲講太長時間帶氧會消肌係唔係真
定其實係消緊脂?

有無師兄幫幫手
我上網睇過只要做帶氧但食返多啲野就唔會減肌係咪真?

睇過某個blogger講
話你唔係每次都跑全馬半馬無咩影響

我做年幾gym都增左13,4kg
但我琴日踢完波今日再磅即刻減返1kg
所以好想知係減左脂定肌
我想問少少野
但而家開始每星期最少踢返1-2日波(之前傷左無左帶氧),每次1.5-2小時
定其實係消緊脂?

有無師兄幫幫手

所以好想知係減左脂定肌

一定係減g

所以好想知係減左脂定肌

一定係減g

減水
我想問少少野
定其實係消緊脂?

有無師兄幫幫手

所以好想知係減左脂定肌

咁係減肌既話 仲快過做手術切舊肉出黎
師兄
我想知除左仁記同康民仲有邊到可以一個個月咁比錢?
操咗3個月
發覺右手腕痛 右膊打圈會啪啪聲
應該點算
Biotech usa隻iso zero whey好好味
操咗3個月
發覺右手腕痛 右膊打圈會啪啪聲
應該點算

同你一樣,停做咗2星期不停拉筯好返小小
屯門仁仔招2新人,人齊可join一年plan,一個月先$170左右
incline dumbbell /barbell press 膀頭好痛 胸又食唔到力 點搞好
incline dumbbell /barbell press 膀頭好痛 胸又食唔到力 點搞好

係咪縮撚晒膊黎推呀
利伸新手一名
但各位巴打有心學嘅康文啲教練都有番咁上下
如果貿貿然join大場好易成為目標
師兄們 係唔係有隻奶粉會飲完可以提升到表現?
比較多咖啡因果隻?
有冇巴打有平plan可以介紹
利伸新手一名

聽過某康民教練話張家輝係一日操6粒鐘先練到咁
利伸新手一名

聽完就算啦
師兄們 係唔係有隻奶粉會飲完可以提升到表現?
比較多咖啡因果隻?

應該無既
果d叫supplement 例如c4
利伸新手一名

人地背後成個團隊幫佢分配

普通人算吧啦

係咪縮撚晒膊黎推呀

無縮 係咪要縮膊做
有冇巴打有平plan可以介紹

巴打住屯門?仁愛堂有興趣嗎?我舊人,差兩新人就可以join 1年平plan, $17x 一個月
我一星期有兩日做三頭 多數做啲overhead extension動作
如一日係arm day
1)DB overhead extension /
2)cable overhead extension (leaning forward) /
3)skull crusher /
4)rope or vbar pushdown
一日upper body
上面1 2 3其中兩個
主要想谷起長頭令三頭大啲 定係咁樣太集中反而整體效用會無咁好 應該分配番少少落側短頭會好啲
求教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞