[修身的季節]健身gym巴打交流III

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
新手一問
做完手肌肉酸痛
唔知係咪因為有段時間伸直右手拉重野
依家右手 一伸直就痛
咁既情況係咪拉傷左肌肉

肌肉痠痛過幾日就無架啦,如果你痛左好耐咪睇醫生穩陣d囉

明白
普通科就得?
新手一問
做完手肌肉酸痛
依家右手 一伸直就痛
咁既情況係咪拉傷左肌肉

明白
普通科就得?

第一次練手?
我第一次練完 因為太睇得起自己 唔量力而為 操得太甘
結果都痛左一星期

明白
普通科就得?

第一次練手?
結果都痛左一星期

第一次做腳做到嘔,仲痛咗半個月
究竟康文有邊啲場係好既?
土瓜灣好少野,牛頭角都算可以但又唔係好齊
另外出邊邊啲健身場係入得過?
新手一問
做完手肌肉酸痛
依家右手 一伸直就痛
咁既情況係咪拉傷左肌肉

明白
普通科就得?

第一次練手?
結果都痛左一星期

第一次
但都跟住8-12x4來set重練
完左2日都係小小酸痛冇咩野
係伸直手拉咗重行李之後一伸直手就比酸痛更痛
係咪拉傷咗?
想問做咩可以令膊頭橫D?
除左leteral raise
究竟康文有邊啲場係好既?
土瓜灣好少野,牛頭角都算可以但又唔係好齊
另外出邊邊啲健身場係入得過?

最平咪physical
有無人都係九龍區p記?
新手求指教

明白
普通科就得?

第一次練手?
結果都痛左一星期

第一次做腳做到嘔,仲痛咗半個月

閉氣做
入左陣隔離個健身谷,真係得淡笑 12寸左右無咩練過既身型玩比賽,我17寸都覺得自己廢
仲有太多錯既野係入面,又話飲粉易大隻 無眼睇
入左陣隔離個健身谷,真係得淡笑 12寸左右無咩練過既身型玩比賽,我17寸都覺得自己廢
仲有太多錯既野係入面,又話飲粉易大隻 無眼睇

岩聽
有冇巴打知香港邊到有好似外國果啲搬車軚玩 好正勁想玩

果間ursus fitness 有
好多港島離地gym都有
有冇巴打知香港邊到有好似外國果啲搬車軚玩 好正勁想玩

果間ursus fitness 有
好多港島離地gym都有

有冇啲係唔駛俾教練費 自己玩 同埋大概幾錢

貨櫃場
有啲p 記pt 都幾on9.
做機時spot 個客都算喇, 見過有個pt 全程出力幫手拉lat pulldown 究竟咩心態
做機時spot 個客都算喇, 見過有個pt 全程出力幫手拉lat pulldown 究竟咩心態

全程㩒電話望住個客操都仲得
有無人係自己一個操
自學情況下都操到好型?
身邊無朋友操
又無錢跟教練
但seem自己啲動作好似錯錯地

佢覺得有進步咪再買堂
有無人係自己一個操
自學情況下都操到好型?
身邊無朋友操
又無錢跟教練
但seem自己啲動作好似錯錯地

自己做係會進步得慢啲 呢樣無得講
動作覺得有錯咪自己慢慢調整慢慢試
每次做完都紀錄下
做過咩動作,記低當日每個動作點做(細節上),覺得有無feel,等等,方便下次改善
有冇師兄指點下
岩岩操左一星期
七日入邊操左五日
每日食3-4餐加1次奶粉
一磅都冇重過
我知時間好短
但少少都冇重過係咪要再食多啲?
但我唔知點樣可以再食多啲
4餐已經好飽 格硬食?
有冇瘦底巴分享你地幾耐時間由幾重上幾重
有冇師兄指點下
岩岩操左一星期
七日入邊操左五日
每日食3-4餐加1次奶粉
一磅都冇重過
我知時間好短
但少少都冇重過係咪要再食多啲?
但我唔知點樣可以再食多啲
4餐已經好飽 格硬食?

你明知時間短就咪咁心急啦

過一二個月冇變先講啦
有冇瘦底巴分享你地幾耐時間由幾重上幾重

四星期60kg上64kg但望落冇乜分別 一星期操五六日加beginners gain
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞