[修身的季節]健身gym巴打交流III

1001 回覆
9 Like 5 Dislike

三頭鐵膽又係咩

三頭鐵膽鐵在每個頭都要做
Overhead動作 for lateral head
Skullcrusher /拉繩 long head
推/dips/diamond pushup medial head

Overhead三頭個elbow會啪啪聲係咪太重定錯動作?

三頭鐵膽又係咩

推/dips/diamond pushup medial head

太重 控制好d

太重 控制好d

其實做diamond pushup係咪做到無力 跟著休息 跟著再做 咁樣? 無重量唔識計rep

太重 控制好d

其實做diamond pushup係咪做到無力 跟著休息 跟著再做 咁樣? 無重量唔識計rep

Close grip bench /triceps dip superset咁玩囉
大家好 新手想問下減肥同修身既野
我165cm,140磅
最近都跟住呢個routine,求各位比下意見
一日小食多餐,加埋about 1200 Calories
早午餐食chicken/turkey,多菜,少carb
全部自己煮,會落d superfood例如flaxseed, quinoa, nutritional yeast, etc.
每晚7pm前食salad (無dressing)之後唔食野
另外有食水果同飲almond milk & green tea
星期一三返學前做75min yoga
返學後做45min elliptical
星期二四朝早去gym:
15min warm up
45min free weight + dumbbell
30min elliptical
Weekend係cheat day但係唔會overeat
請問咁樣做減唔減到
想問推胸係咪用啞鈴推效果會好過推機

利申:去開康文細場,無啞鈴,推開機,前排上網睇片學野見好多人都推介用啞鈴推,真係差好遠?

有無巴打答答我,我自己用開坐係到推機
我覺得用啞鈴卧推好似好危機同好似好易借左力
有冇人操腳分開兩日操?
hamstring同quad

中間抖幾多日?
成撚日操到太high搞到失眼
奶粉有邊隻增磅冇咁易爆倉
zma個類supplement對上磅有冇用
會唔會令皮膚變差
唔該
想問推胸係咪用啞鈴推效果會好過推機

利申:去開康文細場,無啞鈴,推開機,前排上網睇片學野見好多人都推介用啞鈴推,真係差好遠?

有無巴打答答我,我自己用開坐係到推機
我覺得用啞鈴卧推好似好危機同好似好易借左力

只可講freeweight一定要玩 危險都係量力而為
有冇人講下三角點練先出到有類似球狀線條,我發覺好多人都係,其他肌肉練得幾好,淨係手臂位三角肌操唔出線條,但唔係冇肌肉,已經練到好漲,但望落去係同二三頭容為一體,成個肥仔手臂咁,真係好羨慕d人望落去好明顯有球狀三角肌
我已經成日操,會做哂前 中 後 既訓練動作,中三角飛鳥動作個個做法唔同,全部試過哂都係出左少少
想問下係咪天生?我見YouTube 好多大隻佬都係呢個位冇線條
利伸,我體脂唔係高,本身瘦底
有冇人講下三角點練先出到有類似球狀線條,我發覺好多人都係,其他肌肉練得幾好,淨係手臂位三角肌操唔出線條,但唔係冇肌肉,已經練到好漲,但望落去係同二三頭容為一體,成個肥仔手臂咁,真係好羨慕d人望落去好明顯有球狀三角肌
我已經成日操,會做哂前 中 後 既訓練動作,中三角飛鳥動作個個做法唔同,全部試過哂都係出左少少
想問下係咪天生?我見YouTube 好多大隻佬都係呢個位冇線條

youtube邊個膊唔大舊 睇親都保齡球
奶粉有邊隻增磅冇咁易爆倉
zma個類supplement對上磅有冇用
會唔會令皮膚變差
唔該

有冇師兄知

youtube邊個膊唔大舊 睇親都保齡球

係好大舊,但冇明顯線條

落藥架on9

想問下點分有冇落藥?

呢d膊係用mind muscle connection練返來

落藥架on9

想問下點分有冇落藥?

自己練唔到咪話落藥囉

落藥架on9

想問下點分有冇落藥?

自己練唔到咪話落藥囉

咁唔一定食藥既,好多瘦撚反而練到,唔通佢地又食藥咩
想問下如果關節比較差既話 其實做少啲啞鈴夾胸同barbell推胸會唔會好啲 因為鎖實個背都feel到膊頭攰攰地 有時直頭會痛
我165cm,140磅
全部自己煮,會落d superfood例如flaxseed, quinoa, nutritional yeast, etc.
另外有食水果同飲almond milk & green tea
星期二四朝早去gym:
請問咁樣做減唔減到

Don't buy so-call superfood
Buy well established supplements instead
Drink green tea before cardio
Do elliptical before class and do yoga after class if you can maintain enough energy for class
Spend more time on elliptical than yoga
Just do one weight training a week for now
Make sure to use light weight or even no weight and just complete pure motions for your weight training
我165cm,140磅
星期二四朝早去gym:
請問咁樣做減唔減到

Don't buy so-call superfood
Buy well established supplements instead
Drink green tea before cardio
Do elliptical before class and do yoga after class if you can maintain enough energy for class
Spend more time on elliptical than yoga
Just do one weight training a week for now
Make sure to use light weight or even no weight and just complete pure motions for your weight training

食1200cal 減唔到脂
有冇人操腳分開兩日操?
hamstring同quad

中間抖幾多日?

PUSH
操腳次次都痛5-6日是否正常
真係唔想操 行步路都痛

次次諗起自己胸推240 深蹲120就
操腳次次都痛5-6日是否正常
真係唔想操 行步路都痛

次次諗起自己胸推240 深蹲120就

操得夠密就唔會痛

利申一個禮拜四日腳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞