[修身的季節]健身gym巴打交流III

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
如果單純講力量爆發
做gym唔飲奶粉同飲有咩分別?

奶粉假肌肉 冇力
唔飲奶粉生既肌肉先大力
同你心目中個答案似唔似

師兄認真嗎?

你話呢?
飲奶粉除左多果25g protein仲想有咩特別效果?
巴打們著緊身衫會唔會好易飛釘?
係咪正常架?
定係個胸練得唔靚先會咁?
無飲豆漿之類
巴打們著緊身衫會唔會好易飛釘?
係咪正常架?
定係個胸練得唔靚先會咁?
無飲豆漿之類

乜鳩貼就飛架啦
新黎報到 tf新手
屯門仁仔招2新人join平plan,1年plan,每個月約$17x

連登巴想增加自信,強健體魄,唔好等啦,差你一個!

呢度好多師兄都好俾力,練得好勁架!
聖誕節去左兩個禮拜旅行

番黎D力量退步左

去之前 做引體上升 負50磅做到4組十下

而家負60磅都係僅僅8下 ...直頭想負70

好灰 點解退步得咁快

BTW 由8月開始練 負90練到10月負50 .. 跟住一直停滯
聖誕節去左兩個禮拜旅行

番黎D力量退步左

好灰 點解退步得咁快

BTW 由8月開始練 負90練到10月負50 .. 跟住一直停滯

好正常喎師兄,玩返一個星期d力又返來啦
http://www.gymbeginner.hk/
唔係宣傳,好似呢個網咁,有冇巴打有更好既網?
暫時跟住呢個做

英文youtube好多source可以揀

巴打有冇推介呀?

你一開頭諗下啲日子分配囉 例如搵beginner programme, 頭幾段多view都參考下

唔該巴打
呢幾日忙冇上到來追POST
好似傷左手腕
唔用力都還好 一用少少力連開包餅都痛
諗左好耐應該睇西醫定跌打
聖誕節去左兩個禮拜旅行

番黎D力量退步左

好灰 點解退步得咁快

負重50磅定體重-50磅
聖誕節去左兩個禮拜旅行

番黎D力量退步左

好灰 點解退步得咁快

負重50磅定體重-50磅

睇埋最尾明了
停操兩星期係咁上下 操多兩次就正常番

有無師兄幫下眼睇下咩位要加強下

二三頭

胸薄
無背
無膊
手比例上細
係咪想聽呢d?

胸薄
無背
無膊
手比例上細
係咪想聽呢d?

yes

胸薄
無背
無膊
手比例上細
係咪想聽呢d?

yes

賢哥好耐無post過相

胸薄
無背
無膊
手比例上細
係咪想聽呢d?

yes

賢哥好耐無post過相

滾動的石頭
新po留名
178 73KG 有冇奶粉推介
每次食完preworkout c4 隻耳都會紅哂同好痕 想問係咪正常?

c4入面會有種成分會令d血管擴張 所以多數人會覺得痕同小小吉 正常架 利申做緊奶粉sales

上磅邊隻CP值高
邊度買平啲???

如果想上榜 新果隻quickmass唔錯12磅 新formula 少左fat 加左bcaa
每次食完preworkout c4 隻耳都會紅哂同好痕 想問係咪正常?

c4入面會有種成分會令d血管擴張 所以多數人會覺得痕同小小吉 正常架 利申做緊奶粉sales

creatine On 定 muscletech好定其他牌子

creatine多數係單一成分 好少會溝其他野 所以買cp最高個個 我冇記錯好似on平小小

上磅邊隻CP值高
邊度買平啲???

如果想上榜 新果隻quickmass唔錯12磅 新formula 少左fat 加左bcaa

人地問pre你答gainer
操完酸痛有咩方法可以舒緩

操完拉筋 操後幾日就食夠訓夠

慢慢休息
拉筋
拎Roll 碌下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞