[修身的季節]健身gym巴打交流III

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
減肥係唔係睇 fat burning 心跳率?
好撚老實講,你地好多話自己新手既成日要人帶帶帶,帶乜尻姐,人地玩既重量係你玩既幾倍,帶個唔同level既人操係好難既事,人地推緊兩餅,帶你個新人每邊推隻十仔仲要教撚埋你正確姿勢,你老人家推撚完又要拆餅插餅,幾撚麻尻煩。
有緣既,碰到面,指點下你一兩下無問題,但你班撚樣話帶,姐係食尻人夾棍免費餐教你健身,分分鐘仲會比你話hea帶,(姐係hea教)仲要受你氣比你上網屌老母。
真係咪撚傻啦,同你fd就話教你姐,三唔撚柒識七特登搭車出黎帶你老人家練大隻,比你食夾棍?!算尻數啦!
依加上網資訊咁發達,youtube又尻咁多教學,其實好多高手既知識都係上網學返黎,至少我自己大部份資訊都係上網吸收,新手都好快變老手啦!

再唔係有錢咪出依加私人健身中心,比錢請教練都係兩舊水一堂,唔好咁撚狗啦做人!呢個世界無免費早午晚餐咖。

agger
但食夾棍好似唔係咁用

咁都唔撚係食夾棍!屌那星直頭標松柴啦師鬆!

+1

其實YouTube 好多鬼佬教,搵d 多人睇果d都夠做,好多都好有心機咁整個channel教你動作同飲食果d,我都係靠睇YouTube再加自己摸索下

agger
但食夾棍好似唔係咁用

+1

其實YouTube 好多鬼佬教,搵d 多人睇果d都夠做,好多都好有心機咁整個channel教你動作同飲食果d,我都係靠睇YouTube再加自己摸索下

非常認同,但總有人係伸手黨同想食免費午餐

+1

呢到大撚把呢d垃圾
我對健身可以講係白紙一張
但最近的起心肝想學健身
想請各位巴打指點下我點做最好
我170以上但唔過175,63KG左右
冇做開運動,身體好弱
應該點行呢條路好?(先提升體能?)
另外想問下有咩入門方法岩新手?
唔好意思長左啲,唔該哂

首先呢就唔好join P記

唔好join p記咁你地推薦邊間?

康文啦,白紙唔好係大場阻住人

+1

呢到大撚把呢d垃圾

不能認同更多
第一頁睇左,唔想爬文了。。。
我自問都係咁食野,包Carbo 同 protein 都唔少, 點解食極都係咁瘦?我發現好似越食得多,去大便就會越多。。。試過一日3次,但都係正常唔係肚痛個隻。。。請問有咩方法?係咪可以放棄?
我自問都係咁食野,包Carbo 同 protein 都唔少, 點解食極都係咁瘦?我發現好似越食得多,去大便就會越多。。。試過一日3次,但都係正常唔係肚痛個隻。。。請問有咩方法?係咪可以放棄?

3餐你想上磅?

運動後進食先會吸收得好

食番d屎咪得

既然身體冇變化, 就即係食唔夠啦. 唔好呃自己喇, 食多幾餐啦
運動後進食先會吸收得好

其實點解會吸收好啲? 運動後會改變腸道吸收能力咩

既然身體冇變化, 就即係食唔夠啦. 唔好呃自己喇, 食多幾餐啦

但一日去三次有d誇 會唔會係腸胃有問題 我建議睇醫生check左先
如果冇問題就證明你真係食得過少啦
有無人想join屯門仁仔?
-2新人
p記4163 20個月 -1成團
運動後進食先會吸收得好

運動期間或運動後糖份消耗巨大, 身體自然會對碳水化合物有需索 , 除非你本身有病 , 否則呢啲只係正常身體反應
有無人想join屯門仁仔?
-2新人

join幾耐?

但一日去三次有d誇 會唔會係腸胃有問題 我建議睇醫生check左先

一日三次好誇咩
運動後進食先會吸收得好

運動期間或運動後糖份消耗巨大, 身體自然會對碳水化合物有需索 , 除非你本身有病 , 否則呢啲只係正常身體反應

咁非洲兒童強制跑完步先食飯咪可以解決糧食危機

如果你連一日5.6餐都做唔到的話,你可以放棄
運動後進食先會吸收得好

咁非洲兒童強制跑完步先食飯咪可以解決糧食危機

你都識講有飯食啦
想問下踏stepper 代替跑步work 唔work ?
可以順便練埋腳
可以順便練埋腳

Work
後面果句省略
可以順便練埋腳

Work
後面果句省略

又唔好咁講 肌肉fibre type1 行機的確係練到

一日三次好誇咩

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞