撈左按揭好耐,你問我答 (2)

1001 回覆
52 Like 8 Dislike
應該同 B 銀行講A 銀行估到 4.2M 叫佢估高多 20萬

或調轉叫 A 比多 0.1% Rebate ~
1001?
Thank you
會, 因政府擔保, 20年拎盡上限應該無問題
首先你有無正常月入先?

如有, 你可以直接講實情比銀行知, 因為無睇你文件唔知你戶口情況, 怕有其他位比人銀行踢爆
你上Mc 就會,正常銀行唔會的
講,why not. It’s good for u
想問下:
本身人工$20k x 13個月,最近加左人工到$23k,過去2年花紅平均50k。如果做壓力測試銀行會當我每月人工係幾多呢?

利申:13個月同花紅都有公司信證明
你好。我哋買咗580萬樓, 諗住70%按,三成首期。

我就做公務員的, 月入兩萬幾, 但我另一半係自僱的專業人士,月入過三萬。佢呢三個月懶得入數出糧俾自己, 所以佢驚借按揭方面有問題。但係佢之前一向每個月都有入三萬蚊度。

但係佢都交到兩年正正常常的公司戶口資料, 仲有稅單嗰啲。

請問批按揭難度大嗎? 有冇話邊間會容易啲, 唔該晒。
大貓offer會唔會送個premier account?
兩位月薪是否穩定底薪,及公司做超過半年?

如是,9成批核沒大問題。不放心重可以做預批添~
現時不送,但內部消息,下個月有機會爭取到送 2-3年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞