【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區8

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
咁多位師兄 我係一個肥仔
呢幾個月食雞肉食到厭 想飲奶粉黎幫助攝取蛋白質
想問大家有無話咩牌子推薦?(完全唔識奶粉d野)
希望可以low sugar 無咁肥既
my protein個boxing day discount抵屌?

2.5kg大約幾錢先抵買

一向抵嘅whey只有5kg

2.5試下啱唔啱味先 如果3蚊1ser抵唔抵
訓咗冇睇,原來件無牌pt仲未肯潛水
又唔係趕住上台 , 新手可以 set/rep 數做少啲先 , 當你set間休息1-2 分鐘 , 一次做 30-40分鐘就夠 , 做做下消耗慣就會漸漸想食多啲野 , 其實在做足 set /rep 數下都好少一次過做多過 80 分鐘
我而家做2小時後, 飲完protein
如果見餓/手震/累, 都會食個中式包
即白饅頭果類
一黎平, 二黎貪佢白包易消化

其實係咪碳水太少?
我見坊間有 碳水 補充劑
係咪有用
胃口可以養大,除左正餐,平日食多d健康零食,nuts、Greek yogurt、花生醬麥包、香蕉、dark chocolate。得閒就食、無野做又食、溫書上堂做緊野都可以食咁就好快上到磅⋯
初期胃口慢慢養
咁gainer係咪其中一個快d既方法?
(我都知gainer好易肥, 睇住個frd本身底體脂高仲gainer, 個人係脹左, d肉係好實, 但個腩突到)

其實兩份麥皮加一scoop whey已經等於半serving mass gainer , 而且更易入口同可以養大個胃
腳黎講
我一星期搵一日正做深蹲12組夠唔夠

你可以做到12組我切柒
my protein個boxing day discount抵屌?

2.5kg大約幾錢先抵買

一向抵嘅whey只有5kg

爬完post 係咪四百到5Kg先算抵屌
咁做幾多組先夠
一日12組 Bodyweight 深蹲?
啞鈴
其實腰圍係咪好睇天生
其他部位都廋左好多
但肚無咩廋 有扣入到一格皮帶
除左衫又唔覺得好肥
係有少少BELLY
鋼條型 唔瘦 但想再增大肌肉
又驚肥d腹肌唔現
想慢慢增上去唔求急爆
飲isolate奶粉 每次操完飲一cup夠唔夠
賣奶粉果條友叫我每日飲兩次 每次2cup
覺得會好撚肥
平時三餐都食得多肉
所以驚多左姐
咁每次1cup定2cup?

腳都有得再細練
例如calves quads glutes
前排想修身 所以減少左碳水 繼續正常gym 5日到
冇做過帶氧
試左2個月時間 重訓力量冇乜減少到
體脂低左

唔錯 不過我飲開肌酸 bcaa pre workout
最近胃口細左

以前早餐輕鬆一盒
而家一半就想收皮
底係6條雞柳
點算
唔好一次增加太多營養吸收
要分開每星期增加一d,慢慢等身體習慣,
唔係好容易儲積脂肪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞