【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區8

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
如果我教唔會比啲學生咁做
佢隻腳拗哂,勁危險
快好多 , 有frd 有錢請 PT , 7個月 chest press 到 bw , 我就年半都未得
睇 ig 啲tag , 根本間gym想做宣傳 , 理得你死
之前睇過有人做1/8 蹲,都有人撐佢話有用嘅,不過咁樣練真係幾特別,又唔可以話佢完全冇用
小弟都係內臟脂肪高
其實重訓做大組肌肉(腳胸背)從而增加TDEE從而長期減肥,喱個思路啱唔啱?
不過講真落晒先係高手,腰背
拗到咁,同埋佢一拎起都唔夠力啦
無痛嘅時候做多啲 40% x 20 reps 嘅前臂運動 , 得閒做佢兩三組手碗好快無事 , 手碗我都傷過兩三次
屌佢練到咁detail 擺喺隻手度試下啦,一定有立體手睇下
關唔關OMEGA3 缺乏事 ?
點增肌
講真我而家都好停滯,唔知係年紀定係咩野問題,可能練嘅強度問題啦,之前有排試過overtrain 而且好嚴重,持續左好耐,到而家減左又覺得唔係好掂
咁依個一定啦,有明星效應揾多幾多啊
我個人係支持full squats
有啊,我間唔中都有抖下

做左幾年,因為實力唔算勁所以覺得重有進步空間
之前睇怪獸訓練話如果做得太高強度會冇乜效,因為你用晒磷酸系統,最後咪用埋帶氧,結果連僅餘道氣都冇埋,而且負重梗係練磷酸,應該集中一點
有聽過跳高選手都有練埋1/4 或1/8,因為起跳動作個角度根本係用最少伸縮做最大力量,咁一定冇錯,不過佢地都一定有練Full range 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞