【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區8

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
有D人係瘦得來好有力唔知點解,SIZE同力量唔成正比 可能佢地天生白肌%多
但當然佢係咪岩姿勢,真係操緊胸,用緊胸力定用埋晒手,膊力格硬推呢,就真係佢自己先知喇
新手舉到60LBS咁勁
之前康文見到個南亞人新手推胸用 40磅 Dumbbell , 左加右既係 80磅了
以為講緊單邊60
但成日係康文做成日見到D好瘦,隻手又幼既既都做緊60LBS
隔離做3年個個POST 好多人做1年都冇就唔止做55LBS
高手在民間
有D人係瘦得來好有力唔知點解,SIZE同力量唔成正比 可能佢地天生白肌%多
但當然佢係咪岩姿勢,真係操緊胸,用緊胸力定用埋晒手,膊力格硬推呢,就真係佢自己先知喇

我敢寫包單
康文十個新手 十個推胸都錯
唔好話用胸發力
連姿勢都錯啦
其實佢用咁多位又真係集中唔到練胸嘅
想問下平時食開大快活早餐去做gym (雞排炒蛋方包 雪菜米 凍奶少甜)
近排想自己整早餐食算 諗住
蕉一條
藍莓25g
100g 燕麥(貴格)
脫脂奶300g
1 serving whey protein (on)
將呢堆野用攪拌機攪完再食

加埋晒716 卡路里 會唔會太多 驚唔夠碳水for轉頭做gym
有無ching有自己整開早餐可以指點一下/比我參考下
想問下平時食開大快活早餐去做gym (雞排炒蛋方包 雪菜米 凍奶少甜)
蕉一條
藍莓25g
100g 燕麥(貴格)
脫脂奶300g

加埋晒716 卡路里 會唔會太多 驚唔夠碳水for轉頭做gym

你食咁多諗住隔幾耐先gym?
九個字到
蕉一條
藍莓25g
100g 燕麥(貴格)
脫脂奶300g

九個字到

個whey做完飲好啲,300g奶係咪ml ? 我500m奶開80g麥皮都杰杰地喎
蕉一條
藍莓25g
100g 燕麥(貴格)
脫脂奶300g

九個字到

個whey做完飲好啲,300g奶係咪ml ? 我500m奶開80g麥皮都杰杰地喎

做完都飲 但我平時食大快活有蛋同雞排 食呢d好似唔夠protein
係ml 咁大穫 我重要溝咁多野
蕉一條
藍莓25g
100g 燕麥(貴格)
脫脂奶300g

九個字到

做完都飲 但我平時食大快活有蛋同雞排 食呢d好似唔夠protein
係ml 咁大穫 我重要溝咁多野

80g麥皮已經差唔多兩碗飯份量
做乜鳩姐你地
針住個重量把撚
圍爐互含完都冇撚答過
on99生勾勾

睇個卡路里好似好少 以為100G先碗幾飯
睇見人話早餐唔使食咁多
但我唔肯定佢地係咪食完早餐做
驚食唔夠 做到半路頂唔住
蕉一條
藍莓25g
100g 燕麥(貴格)
脫脂奶300g

早餐其實最簡單最快就3-4塊全麥麵包加果醬,
加杯暖水/暖檸水其實都夠
4塊全麥其實都有15-20G 蛋白質
因為午晚加GYM後都有好多蛋白質 朝早其實20G咁上下都夠
但如果你本身重就另計(大隻)
同埋全麥較高纖高碳水

第二種就白鬼最鍾意
牛奶+OAT/趣趣個類野
最方便

蕉我自己會留返GYM 前後食
睇見人話早餐唔使食咁多
但我唔肯定佢地係咪食完早餐做
驚食唔夠 做到半路頂唔住

朝早gym食得飽又驚胃啲血回唔切集中唔到,食得少又驚唔夠力
其實如果飲咖啡做preworkout應該workout前幾耐飲
液體好快入血?
支 bar 4x 磅 , 我第一次直頭舉唔郁
Energy drink太多糖不了
如果係pill form caffeine 例如myprotein隻caffeine preworkout
咁都係大約一個鐘吸收?
點解我推胸愈尼愈重 但個胸好似無大到 點解會咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞