【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區8

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
1 分鐘盡做 ? 盡做完第二 SET 做幾下呀 ?
第一組4 十幾,之後20,唔洗問我正唔正,有時幾好有時會爭少少
ok

不過佢做掌上壓相信並唔係為左練掌上壓練到做到好多下
其實普普通通咁做咪算,又唔係有咩要求,不過又唔知佢磅數,如果佢180 磅做到十幾下都唔算差啦,如果係瘦仔咁咪似我嘅情況,不過有心練遲早都會多架啦,我個人認為練到每分鐘40 以上唔係難事,我已經少練胸架啦,擺喺腳同背嘅心機係多好多
lm
體能同掌上壓有咩關係
我諗有基本體能就夠
覺得20下都做唔到太弱
體能同掌上壓有咩關係

我都係由掌上壓開始健身,利申超瘦撚
根本lat pull down同pull up果種發力feel都唔同,兩種做哂就會發現
尋日leg day想大家睇睇program, 新手請手下留情

leg press 5*12
squat 5*10
seated leg curl5*10
calve extension 5*12
hip abductor machine5*12

同埋想問leg curl有乜alternative練hamstring?
其實大家一日飲幾多水
我一日大概食150 g protein
加上本身係超大汗(操果陣件衫可以一半濕)
飮3.5L水咁上下
但一到夜晚 就開始少少口乾+D尿唔白
但再飮多D水 朝早5-6點會急尿醒左
汗大加飲多水個人好易攰 , 你搵啲電解飲品飲下好喎
今年踏入3字頭
本身係正常身型,但最近個肚腩越黎越大
最慘只係肥肚腩,四肢同胸都係瘦
想減但唔知個步驟係點,求救下
高登幾時執巴打
你可唔可以唔好再幫果個垃圾pt推post(邊個話瘦撚唔可以肥)
果邊個pt都幾忙,成日係依邊mon我幾時覆就俾負皮,你睇我個個回覆都有負皮
精神有問題
過度自信
肌肉感覺 力竭 充足飲食
係咪做文書 成日坐既工
聽講坐得多會中央肥胖即係得肚肥其他冇變 大約係咁
徒手訓練根本係核心,不過有d玩開重訓既人唔接受呢個模式
事實上徒手訓練可以幫助你係其他重訓/動作有成長
帶氧運動都係
Romanian deadlift可以練hams
個人認為太多set
Leg Press 變3x12會好d
同埋hip abductor machines通常係用尼warm up(輕重量),你係打算用尼操咩?
我都想問,我呢排一個禮拜做2 次腳

每次都係Front squat 5 下做5 組,前面3 組熱身唔計,但又上到真係做重左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞