【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區8

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
冇味有隻雞個款
呢到有冇巴打唔飲奶粉練?
可唔可以分享下平時食嘅餐單

想問點先代表做得夠?係咪冇哂力就已經ok?

另外要減脂夜晚應該點食好
想問下三頭肌三角肌 二頭
一星期做幾多組先夠
三角黎講前中後每個做4組夠唔夠
同埋分開日子做同一日做哂邊樣好d
家樂氏 ?

最垃圾又無營養
早餐食麥皮戒甜
想問脂肪食唔夠會有咩影響
假如我要食70g倒,可能好多時只係食左40-50g。

btw依家受左傷停緊workout食緊維持體重標準
新手岩岩開始操
想問下 我一日操上身
推胸機,啞鈴臥推,飛鳥臥推 就做完胸
三角
坐姿啞鈴肩推 啞鈴側三角平舉 站姿直立划船
二頭
Hammer curl
我想問我咁樣安排啱唔啱
今日做lat pull down時,
個PT過黎話我條腰向前拱左同拉落黎個時個身向後跟住傾係錯.
但係我google左加睇左好多youtube發現有D人會腰拱前左,有D無.
有D人拉落黎個時個身跟住向後傾10-20度到,有D人就HOLD住個身唔傾.
我想問夠竟咩先岩. thank you
一路HOLD住角度少少傾後咁拉,放,拉,放

預備姿勢係靜止直晒,到拉時先借擺動既力向後傾,扯支槓落來

搞清楚,兩回事
見有人問lat pull down我又想問吓 我172 66KG
引體暫時做到8下,如果做機lat pull down同 Seated row machine 大約係幾重先岩
我都明
但係我係度諗既然我自己都升得起自己,咁我做拉落黎個重量咪即係差唔多66KG咁上下 ???
見有人問lat pull down我又想問吓 我172 66KG
引體暫時做到8下,如果做機lat pull down同 Seated row machine 大約係幾重先岩
做到8-12RM嘅重量

幾高幾重係唔關事
舉到幾重因人而異
我都明
但係我係度諗既然我自己都升得起自己,咁我做拉落黎個重量咪即係差唔多66KG咁上下 ???

你做得8下pull up ,latpull睇怕只係拉得4x kg
咁架
咁我用45 試試水溫先
唔該哂你
唔複雜唔麻煩喎

用dhl勁快好似5-6日就送到黎屋企
咁食邊隻健康
你地平時係邊睇健身資訊 動作戈啲
我覺得每個動作 都有邊啲肌肉作用分析戈啲好正 唔驚用錯力都唔知
新手?
大隻過老手 , 所以無人敢答佢 , 答親都奶野
會唔會大隻得濟 ?
問下野姐 唔洗串我既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞