【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區8

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
想問下P記朝早係咪唔會有人煩?
大約去到幾點先有Sales出現?
唔該哂
長期有sales可以放心
人少先易比人煩
當然你睇落係明顯有訓操過既唔會特別煩你
但比人講兩句少不免
當你日日去熟口熟臉就唔會理你
點解咁凍既天氣都有成群季候鳥
康文夜晚就變成中學生圍圍圍既聖地
有無人同我一樣上身無力

呢3樣野我一齊練 左大半年 Squat 進步快過bench press 大約十倍

我玩Squat 5rm 120kg
deadlift 5rm 90kg ( 其實係手唔夠力hold 腳仲有力)
bench press 5rm 45kg
邊間咁旺 ?
好少數人真係會有好大差距嘅
而且正常Deadlift 會重過squat

重有你磅數?
140 lbs
想問健身 係咪要戒j同戒夜訓
Bench慢過squat正常
但慢咁多就唔太正常
仲有deadlift應該重過Squat 但你squat重好多

結論:Half squat?
你squat到幾落,at least glute 同地下parallel,最好Glute below the knee
做一次Front Squat 應該知咩事
唉新手做bench press成日都feel唔到, db就有。
一齊練係指同一日?
你係咪次次都做完squat同deadlift
先做bench press
啲血去哂腳做胸咪冇力
後膊真係好難練到有感覺 , 你地多唔多練到後膊有泵感或者痠痛 ?
就快又爆 post
做gym 有冇分咩時段做最好?
後膊真係好難練到有感覺 , 你地多唔多練到後膊有泵感或者痠痛 ?

試下集中做幾個後膊動作
我之前都冇乜feel
而加我會做
腑bench飛後膊
直立cable單邊飛後
face pull
低重量
反而好小用夾胸機黎做
一向唔多理後膊 , 到練中膊開始睇到中膊脹出黎 , 打側睇就覺得無後膊係有啲柒 , 認真摸索中
簽P記的話有冇咩方法可以令個sales平俾你

試下集中做幾個後膊動作
我之前都冇乜feel
而加我會做
腑bench飛後膊
直立cable單邊飛後
face pull
低重量
反而好小用夾胸機黎做
一向唔多理後膊 , 到練中膊開始睇到中膊脹出黎 , 打側睇就覺得無後膊係有啲柒 , 認真摸索中

我都好小理
所以做膊果日
中膊4個動作
後膊兩個
前膊一個
j? 咁夜訓係咪有影響
健唔健身夜瞓都差啲架啦
係邊方面
咩邊方面姐 全部呀 唔好搵藉口比自己夜訓啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞