【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區8

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
Db做deadlift練hamstrings同lower back
有冇師兄飲開creatine?
Myprotein 邊隻味好飲?
諗緊lemon
而家買定粉過年 或者過年後先到
無牌地盤佬+無牌pt一見到新人就狗沖
返返去自己個垃圾post搵你啦
仲有垃圾大陸仔
我同你講冇可能架
我自己舉二頭做掌上壓都真係1 分鐘內

你講超過1 分鐘大肌肉係講背嗰啲
但抖2-3 分鐘都好正常

Candito 個plan 什至話10 分鐘都正常添
我自己咪做緊囉
45秒其實好夠 我講緊做hypertrophy range
barbell row操lat條腰應該彎到幾低先岩?
90定45度會好d?
見jeff做係45度左右, 有d barbell row tutorial 又落到90度
唔該師兄
90度:upper back
45度:lat
Sorry自膠
當我冇講過。幾多度唔關lat/Upper back事
你elbow愈貼近個身就愈focus個lat
係喎, 岩岩試完, 徒手拉空氣都feel到個lat
唔該哂
巴打有無邊隻奶粉好推薦
有無啲無咁甜
食緊隻 on serious mass甜到仆街
其實我都玩過抖1 分鐘嘅,你點抖同做咩野影響好多野啦

有plan 抖30 秒添
都係要試過先知道啱唔啱自己用架嘛
我都講過左
我以前都抖得好少,之後練嘅方向轉左

可能一星期一日重腳一日輕腳
有時重完之後練輕(30-45%)
你地飛前膊時係肩外旋還是內旋狀態之下做 ?

我就覺得外旋+錘手係最有 feel , 但youtube 睇片又好似好多係教人內旋狀態 + 正手去飛
新手求教
舉60磅 頭2set都舉到8下,
第3、4set舉得4下盡左
咁我第3、4set應唔應該較輕d?
之前康文見到個南亞人新手推胸用 40磅 Dumbbell , 左加右既係 80磅了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞