【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區8

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
newbie gain 其實唔洗咁盡 , 每個動作 3-6set 就夠
開始咗個半月
目標係增肌 做帶氧練心肺功能順便控制下體脂

day 1
胸 + 三頭
day 3
背 + 二頭
day 5
膊 + 腳
每次都一個鐘左右做完

day 2, 4, 6
腹 + 帶氧 45 分鐘

day 7
休息

請問咁樣編嘅話, 肌肉重訓會唔會太疏?
或者有冇更好嘅時間分配
Thanks

建議你一日一部位
day1 胸
day2 背
day3 二三頭
day4 膊
day5 腳+腹
day6 休息 or 重複day1
咁樣操我覺得最可以練到
每組大肌肉48-72小時恢復,小肌肉24-48。
跟住操包你1個月有變化
David laid應該冇用藥
但有用photoshop同屈機muscle insertion (genetic)
你睇返條友d video就知佢冇咁誇張
尋日遲左去超市,結果今日早午餐都冇菜食
David laid拍落Steve cook、Steven Cao到度差最少2個碼
想請教下巴打有咩動作可以集中練inner chest同lower chest???
而家覺得自己胸形好怪 好似上胸同外側有少少肌肉但內同下就連個形唔唔多覺
inner chest多做窄手動作啦
lower chest可以以dips類動作為主
應該有用
1. 個膊異常地大
2. 睇佢transformation片見唔到佢有bulk過就突然好大變化
3. 有條用arm blaster操手既片見佢爆筋爆得異常
4. 新片冇直接回應有冇用藥 係natural駛乜兜圈直接話冇咪得
最主要佢個人格 不了
佢d frd一一因為佢而分開
Dylan qwin仲要因為佢冇左gymshark份工
請問Dips類有無tips
好多時做完bench press再做dips又無力
做dips先又好似用左其他力 動作又唔知岩唔岩
好似係剩係得qwin 同david分開
原因係因為之前2個住埋一齊,david晚晚通宵,吵到qwin訓唔到
加上david laid 6”2,得200磅左右(操左5年),邊有可能用藥
如果因為肥仔波導致有圓肩問題,操肌應唔應該多d背同停操胸,令到個人前後平衡返先再操胸?

而加每次都60分鐘重訓+45分鐘帶氧運動咁操
但有用photoshop同屈機muscle insertion (genetic)
應該有用
1. 個膊異常地大
2. 睇佢transformation片見唔到佢有bulk過就突然好大變化
4. 新片冇直接回應有冇用藥 係natural駛乜兜圈直接話冇咪得
最主要佢個人格 不了
原因係因為之前2個住埋一齊,david晚晚通宵,吵到qwin訓唔到
加上david laid 6”2,得200磅左右(操左5年),邊有可能用藥

計一計 ffmi先囉
如果因為肥仔波導致有圓肩問題,操肌應唔應該多d背同停操胸,令到個人前後平衡返先再操胸?

而加每次都60分鐘重訓+45分鐘帶氧運動咁操

寒背其實唔一定關圓肩事,肥仔波亦都唔會引致圓肩
我雙手放抵果時手指公係對內+膊頭經常痛
應該有用
1. 個膊異常地大
最主要佢個人格 不了

點解成日都咁鍾意討論人地有冇用藥
呢度問唔問得奶粉
go ahead
留言話David 搞鳩qwin 條女先嘈交
有冇邊隻麥皮係可以沖凍水或鮮奶而又冇糖架
Qwin 就由gymshark過檔alphalete
即食麥片咪可以凍水囉
食凍野對身體唔好啊師兄
冰水先對身體唔好 , 你唔係沖 whey 用熱水下話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞