【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區8

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
想問有無師兄玩過10 x10 program? 建唔建議咁樣玩?

事關小弟近期最近想轉program 主要想修一修身 做shape
thanks
睇人
高嘅人橫顯得高大
矮嘅人橫容易顯眼 咪冇咁好睇

唔係
我操個度有兩個鬼佬一樣高
但兩者觀感想差好遠
橫好睇好多喎 唔夠橫睇落似肥仔
記得以前又係嫌自己膊窄 , 但又懶 , 淨係練中膊 , 前後膊練胸背時當練左 , 練極都係摸到膊但就唔多睇到 , 之後死死地氣練埋前後膊就好快睇到個膊係突出黎
好記得以前d師兄講過如果你天生窄膊,點玩都係A字,只係個A 既程度唔同,係非常慘既外觀
相反如果你天生膊頭橫,基本上你做開引體上升同背部訓練個人望落會好直同橫,所以好自然望落大隻仔,如果你窄膊又唔夠高咁我估你點練都係好難睇,如果只係講健身唔夠高同橫點練都係輸左

窄膊
但如果traps 厚+side delt夠勁
係會好好睇喎
大把bodybuilder佢地個膊唔算天生橫
但練出黎好好睇
相反
天生膊橫 感覺好似矮左咁
David laid: 膊橫
Zyzz: 膊窄

只要你體脂高 夠多muscle點都會型

下面型好多
上面睇落好怪

型咩 睇落好怪
食藥
如果食藥 其實真係晒氣,我個人好反感非自然練成
https://youtu.be/PUrfhmHszU8
可以望下,覺得對你有幫助,無用就當笑下算
我個人覺得你用一對啞玲上落樓梯,然後3大核心 push up, pull up ,dragon flag,隔日做己經足夠
前提記得做足熱身
點解咁講?
你係想問點解要做熱身?定係想問點解做呢d運動

型咩 睇落好怪
食藥
如果食藥 其實真係晒氣,我個人好反感非自然練成

我討論緊個比例
唔係講食唔食藥
之前上磅上到80kg 呢家主要想慢慢減返體脂 盡量維持厚度維度既情況下有返d shape
所以想問點解做呢d已經夠? thanks
cutting 玩 10 x 10
唔急cut既 主要飲食著手 慢慢減 有錯請指正
10 X 10 無記錯講就簡單 , 但做落係超辛苦
腹會影響到胸背 , 除非你 HEA 練腹
想知道成效如何 因為有評論話無用 好廢
認真做膊同腳真係一個鐘就搞得掂
我講呢種方法己經係適合你做,3大核心動作己經好夠同埋千奇唔好睇小行樓梯(負重更佳) ,每一下都加強緊你既心肺同下肢力量耐力,你可以風雨不改咁做呢d運動之餘,又唔洗驚外界睇住你做

慢跑我以前都有做但效果肯定無跑樓梯咁好,同埋唔係運動時間越長越好,休息同飲食都好重要
聽講增肌的話至少每個位做到20組或以上。
想講重訓同帶氧運動其實係無沖突,你完全可以做完重訓再做跑步/游水
因為練既野完全唔一樣,係睇你有無刻苦耐勞既精神, 運動係終身事業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞