【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區8

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
Squat同DL都用core 最好唔好都玩重或者分開練,否則會易傷。
如果想練DL,其實可以用stiff leg deadlift 代替做輕d4*12-15。唔夠的話再做埋 leg press。 第日hamstring 同屁股都已經好酸。
你每磅體重 x 1.0至1.3 (隨你)
當然1.3多少少 穩D
唔知你點操法 , 好難答你

驚咪食夠體重kg x3g 囉
呢D網係按比例幫你計營養
依加'假設' 強調係假設
你每日要食1000卡先夠

每1g 碳水有4卡
每1g 脂有8卡
每1g 蛋白質有4卡

個網係用唔同組合幫你湊夠一共1000卡
有個女仔fd通過屋企人關係請左個pt,但個pt讀緊書,成日臨考試一個月就停。試過停過一個月,甚至都停過接近兩個月。我個朋友又冇乜毅力又唔太識去減肥,所以個進度都好慢。個pt一開始都有跟下佢飲食,後尾又冇左件事咁,甚至停果排係一d跟進都冇,乜都冇關心過 不過有跟果時一開始瘦得都快,冇跟就一直都冇點瘦甚至肥番少少

其實個fd真心靚女黎,肥前係女神級,後尾因為情緒問題肥左好多,我都好想幫佢但又唔知呢個情況可以點幫 同佢講話唔好再跟呢個pt佢又話驚屋企人罵佢。。(個pt係佢屋企人朋友個仔) 其實都收得幾貴成300蚊一個鐘好似?好似話收平左但佢咁搞法我寧願佢請貴d嘅

各位師兄如果係咁點做好 真心好想睇番個朋友變女神
大家著開咩牌子嘅衫褲 想買啲排汗透氣嘅衫有咩推介
確係等緊入班,不過唔係啦,IO都唔洗考引體
SO,FIRE MAN既同公司另一邊呀
白色衫,成日比人濫用當的士,送D完全唔緊急既呀公呀婆入院架呢
已經幫你計咗好protein 你要170左右
http://macronutrientcalculator.com/入翻自己個卡路里 調protein 調到170左右就調carbs同fat
最後要100%咁就ok

咁你又會問喎 carbs同fat點知咩比例呢?

好簡單 carbs大概要佔50% protein大概30% 最後20%就fat
有個女仔fd通過屋企人關係請左個pt,但個pt讀緊書,成日臨考試一個月就停。試過停過一個月,甚至都停過接近兩個月。我個朋友又冇乜毅力又唔太識去減肥,所以個進度都好慢。個pt一開始都有跟下佢飲食,後尾又冇左件事咁,甚至停果排係一d跟進都冇,乜都冇關心過 不過有跟果時一開始瘦得都快,冇跟就一直都冇點瘦甚至肥番少少

其實個fd真心靚女黎,肥前係女神級,後尾因為情緒問題肥左好多,我都好想幫佢但又唔知呢個情況可以點幫 同佢講話唔好再跟呢個pt佢又話驚屋企人罵佢。。(個pt係佢屋企人朋友個仔) 其實都收得幾貴成300蚊一個鐘好似?好似話收平左但佢咁搞法我寧願佢請貴d嘅

自己教囉 你都係想食啫

自己教囉 你都係想食啫

我藍絲黎 有得食我都想

自己教囉 你都係想食啫

我藍絲黎 有得食我都想
褲就唔知,衫既話早排夏天U記件DRY-EX既運動TEE唔錯
純色,少少網面/網格咁(但又唔會透點飛釘),好FIT身,幾型棍下,除左操野,著過好多次跑步,跑完都仲幾乾爽
最重要好似$79 only 性價比極高 都後悔無入多件,唔知遲d會唔會再出
Gym shark and gym shark only
非打手淘寶好多運動衫褲 筆直有限買唔起Nike under armour既巴打可以上去用心搵下 著爛又唔心痛 又平 出面買既做運動磨爛都肉赤啦 有錢另計
見好多操開既都淘寶/普通背心短褲 操野衣著我覺得冇咩所謂 反正做做下出成身汗都會污糟
有牌有經驗既話係抵到爛
但你話讀緊書,我估以上2樣都冇架啦,仲要成日甩既話,300真係嫌多
個pt 當你個fd 水魚禁零用咋
Gymshark撚Hello
上次black out買咗成千銀
仲有 我建議你唔好飲gainer啦
好撚多糖 食多兩碗飯比較實際
如果寫字樓成日坐唔煙唔酒無workout , 體重kg x 1g 已經夠有突 ,
做寫字樓一日hea 操一個鐘就 體重kg x 1.5g , 堅操就 x 2g , 每操多一個鐘就 x 多 0.5g 應該都穩陣

煙酒會影響蛋白質吸收 , 果度又要食多啲補番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞