【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區8

1001 回覆
8 Like 5 Dislike

惠康牌 , 窮撚至愛 , 講明先 , 呢隻野有高鈉 , 唔啱啲唔運動嘅減肥撚食
請教下食完野幾耐做運動先係最好?一直對呢樣野唔明
其實做果時有 5,6 成飽做就最舒服 , 太飽做會反胃 , 有飢餓感時做又無力又怕有消肌問題
咁即係食小小野但要等幾耐到?30分鐘?1個鐘? 唔該師兄
我多數食飽飯 1.5-2 個鐘之後做 , 未食飯就隊半支麥皮或者食兩條蕉坐一陣就做都有
多謝師兄分享
請問巴打點食?
滾水沖就食得? 定要煲滾?
我覺得David Laid一定有用藥
佢先19歲bench press deadlift squat三項勁到痴線
跟著體脂無時無刻都好低
直接落凍水/鮮奶chok 勻佢就得 , 浸10 分鐘會好飲啲

惠康牌 , 窮撚至愛 , 講明先 , 呢隻野有高鈉 , 唔啱啲唔運動嘅減肥撚食
請問巴打點食?
滾水沖就食得? 定要煲滾?
直接落凍水/鮮奶chok 勻佢就得 , 浸10 分鐘會好飲啲

加奶當cereal咁食
最好加埋peanut butter
上磅一流
硬拉其實係大腿 屎忽 定下背發力
次次做完腰骨隱隱酸痛 唔知係咪錯form
係咪做時下背曲咗?
但正常做都好下背攰都唔奇
證明你下背比較弱
係咪做時下背曲咗?
證明你下背比較弱

其實做果時都係 feel到下背最累
做12下 尾果兩野 hold唔到咁濟
有咩其他動作可以 build up下背先?
deadlift 一次做 12 下 ? 我多數做 6-7 下就已經開始變形
係咪做時下背曲咗?
證明你下背比較弱

其實做果時都係 feel到下背最累
做12下 尾果兩野 hold唔到咁濟
有咩其他動作可以 build up下背先?
deadlift 一次做 12 下 ? 我多數做 6-7 下就已經開始變形

Deadlift 腳背都有用
https://youtu.be/hCDzSR6bW10
羅馬椅
Deadlift唔好做多過6下
Deadlift通常用尼build strength
所以個人認為deadlift唔好做hypertrophy o既 rep數(8-12),最好做3-6下呢個range。
你用滾水開完再攤凍 ?
熱水定熱奶都一樣
個零禮拜一餐啦,但係其實你平時都餐食得享受開心嘅話,cheat唔cheat meal都無乜所謂
溝gainer會唔會好怪雞?
Cheat meal—>cheat day—>cheat week—>cheat life
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞