【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區8

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
有無巴打有男性女乳症
細細個食太多kfc搞到咁 好後悔
兩樣都會
唔係食豆腐飲豆漿太多咩 ?
我睇左條片5-6次都唔明

我都係條女咁 拉完lat就拉seated row
但我一拉row上面舊bar就向上拉
卡住成條cable
唔係個保險桿拉出就可以做晒兩種咩 ?
我今日都leg day
做完真係跛住腳咁走
睇youtube有d大隻佬話如果練腳係可以分開glute and hamstring同quads咁兩次練。

但係我每次leg day完係呢3個位都又軟又酸,其實點樣可以分開練?我都係做squat,leg press,lunge咁。

另外想問下做完squat,對腳啊glutes當然會累,但下背條腰都會累,係唔係正常?定係我錯form?
上身衝得太前 ?
我唔識分我做緊low bar定high bar啦

但我應該無low bar既落得咁斜

我睇youtube d大隻佬教low bar

個上半身差唔多接埋咁濟

我對住鏡做 我諗我上身應該斜30度左右
有冇未flex就過15吋手既巴打教一教小弟點操手

平時操手會獨立一日arms day 仲會加superset同drop set

三頭都係做下dips, extension, press down , kick back

二頭就 barbell curl, hammer curl, chin up 同做機

你係得引體唔得?
利申 準備入同公司 另一邊 曾經都係0下引體
前日第一次做deadlift, 而家下背肌肉好似拉傷左,
彎腰有啲扯住咁,有咩舒緩方法
新手自己一個gym又請唔起教練真係好慘。
咩都要自己試,連姿勢啱定錯都唔係好睇到
問下身邊人,好多其實好肯教
邊到做?FAC可以一齊做

樂富p記多

彎腰有唔舒服就唔好彎腰,試下呢d動作睇下會唔會好d⋯用熱'full'⋯

做咩動作都最好對鏡做,睇多d片⋯ 其實DL/squat用好多core,如果平日core唔強少練,做完有酸都唔一定係整傷⋯

彎腰有唔舒服就唔好彎腰,試下呢d動作睇下會唔會好d⋯用熱'full'⋯

做咩動作都最好對鏡做,睇多d片⋯ 其實DL/squat用好多core,如果平日core唔強少練,做完有酸都唔一定係整傷⋯

感謝你
雞皮應該都關事 因為細個好少食豆製品
Hip bridge同跪坐,都可以舒緩lower back,你google下睇下點做啦。

感謝你
Hip bridge同跪坐,都可以舒緩lower back,你google下睇下點做啦。

感謝你
我仲要deadlift 同腳擺埋同一日,
呢兩日好似殘癈左咁,成日坐係到。行步路都好酸痛
鍾意食 kfc , 但好少食雞皮
巴打就黎入學堂?IO?
聽日我仲諗住試下deadlift
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞