【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區8

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
我諗都有一年 , 之前無斷食幾日咁耐 , 只係近來減得快好多
但增肌做目標總體 rep 數又唔可以太少
咁係因為我一直都係中等身型,唔係人地有d肉有d壯個d身型

依家得個肚腩大出黎真係好肉酸
我純做徒手
用大重量打通神經令身體肌肉再生得強壯啲 , 不過我搵唔到人spot , 90% 果啲方法唔硬試
佢咁講嘅,話最好7-8 組,過後冇乜太大分別,再多會下跌增唔到肌
我都唔夠膽試,最多試到85%,真係無謂搏又唔係比賽
真係三餅半?咁勁?
最鍾意主動作 70% 做 10x5set , 副動作就 10x3set , 附加動作就 80% 6x3set ,
巴打介唔介意留個tg?等我可以請教下你
個 PT 幫佢頂左兩餅啦
thanks
但係deadlift&squat同一日會唔會太chur
點解leg press 要少啲set數?
hip abductor練glute

另問,做啲兩邊一齊發力嘅動作,過兩日某一邊痛啲係咪即係本身弱啲?

感謝巴打們
佢個三餅半算啦 ,一半都冇落到
諗住 6 下好快就會唔太難

不過咁樣有人spot 都應該練到少少嘅

有錢請教練係唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞