【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區7

992 回覆
4 Like 5 Dislike
如果想減體脂,玩滑雪機個lv同個速度應該幾多好?

唔係要睇強度咩,睇個心跳一分鐘跳幾多,不過我唔識計
香港有無淨蛋白液買?
食雞飲奶好悶

都係蛋白粉開喎

以前加拿大果啲真係蛋液黎
連蛋白未打勻果啲一條條野都仲係度
粉麵檔淨食(無麵)
牛肉牛腩牛筋,揀邊樣好?

利申:一星期三餐,同同事食
你地都係自學自操?
我跟教練玩,佢成日話我食太多碳水 (例如一餐2塊包1條蕉已話我多得濟)
你地都係自學自操?
我跟教練玩,佢成日話我食太多碳水 (例如一餐2塊包1條蕉已話我多得濟)

有教練幫你計碳水計到啱啱好就緊係好啦
你地都係自學自操?

咩教練先
絲? 絲既都算多架啦

係呀,絲 唔夠磅數,脂肪差小小先正常(低過標準),肌肉量唔夠
好苦惱,太鐘意食澱粉質,粉麵飯蕃薯粟米芋頭香蕉
慢慢改緊
粉麵檔淨食(無麵)
牛肉牛腩牛筋,揀邊樣好?

利申:一星期三餐,同同事食

全部要曬
Btw 點解要無麵既?
lm
點睇carbs粉?
點睇carbs粉?

自製 gainer 必備
點睇carbs粉?

自製 gainer 必備

有無人飲過my protein 個啲carbs粉呀?
膊頭d筋扯傷左 成個幾月都未完全好返
而家邊度上網買gainer平??
師兄們有冇介紹
myproteins香港網貴過uk咁多既?
係uk買ship返hk?

想問下 我三頭同膊 對比二頭係唔係好似細好多

有J圖
都唔會細好多,比例幾好,三頭可以大多少少就更靚
利申:不專業9up意見

有J圖
都唔會細好多,比例幾好,三頭可以大多少少就更靚
利申:不專業9up意見

三頭唔用肌好難練
一係就太輕 一係好易練練下後臂走哂位
其實訓唔夠 係咪真係會好影響成較?

日夜顛倒呢?
目標係上磅
但最近體脂外表漸漸減少
重量都跌左5lb .....
有幾多巴打係physical做?
突然出個140蚊plan會唔會好快執笠
飲奶粉飲到有d喉嚨痛,點攪好

已經飲水飲好多+訓覺夠8個鐘+避食熱氣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞