【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區7

992 回覆
4 Like 5 Dislike
P記係咁打黎叫我做inbody check, 值唔值得做?驚去到係hard sell plan

唔好去
你定力夠咪去,唔好帶錢,實會sell教練plan
P記係咁打黎叫我做inbody check, 值唔值得做?驚去到係hard sell plan

唔好去
你定力夠咪去,唔好帶錢,實會sell教練plan

同佢講之前高追左幾手700
佢就唔會再煩你架啦

問題係俾佢煩一次已經夠煩嘛
新手留名
174 55KG左右
岩岩買左POWER WHEY ISOLATE
開始自己做GYM
而家岩開始係咪亂玩機一個月?
同埋奶係咪做個陣同臨訓飲?

奶其實係你肉類,豆類(蛋白質)代替品
飲幾多係要因應你果日食咩去計
不過答番你最好就臨做/做完飲 訓前就盡量唔好啦
新手留名
174 55KG左右
開始自己做GYM

奶其實係你肉類,豆類(蛋白質)代替品
飲幾多係要因應你果日食咩去計
不過答番你最好就臨做/做完飲 訓前就盡量唔好啦

唔記得答番你
你做咩睇你目標係咩先答到你
最簡單比如體能好d 大份d 練到阿力舒華新力加咁
唔係冇目標鳩做 鳩下鳩下又一年你只會仲係鳩下鳩下
5'5 127lb 體脂15%, 1星期操4日. 操左7個月左右. 想問下點食法可以上135lb, 體脂10%~12%.
應該先上磅? 定減體脂先?
想問下大家熱身同cooldown既拉伸動作做d咩
新手留名
174 55KG左右
開始自己做GYM

whey 最好係workout 前後飲,瞓前飲果啲係casein ,不過如果你瘦底唔怕肥可以用一般全脂奶當casein
新手留名
174 55KG左右
開始自己做GYM

whey 最好係workout 前後飲,瞓前飲果啲係casein ,不過如果你瘦底唔怕肥可以用一般全脂奶當casein

Ching覺得casein普遍味道如何

係一定係會hard sell
想問下bc隻zero carb isogreat如何 平時無咩點食有豐富蛋白質既野 唔想啲肌肉呢頭練完嗰頭又燒走 唔想刻意增磅 想增肌 呢隻還可以嗎 利申 絲
做左兩年留名

180cm 69.5 kg
最近好似操到有啲樽頸位,想仲bulk到75kg
所以想食Protein Isolate/ Hard Gainer Extreme +BCAA
但Hard Gainer Extreme 好似好肥,我想再lean d唔想上曬啲肥膏
有無巴打試過上磅食呢兩隻野 分享下效果
做左兩年留名

180cm 69.5 kg
最近好似操到有啲樽頸位,想仲bulk到75kg
所以想食Protein Isolate/ Hard Gainer Extreme +BCAA
但Hard Gainer Extreme 好似好肥,我想再lean d唔想上曬啲肥膏
有無巴打試過上磅食呢兩隻野 分享下效果

你咁撚fit 睇身高體重 個人覺得唔好食mass gainer la
平時飲食食多少少 主要肉類 外加食whey,casein算啦
唔想你唔計卡路里 係咁食 到時肥腫難分
碳水係必要 但多左就極極極易變脂肪
想問下bc隻zero carb isogreat如何 平時無咩點食有豐富蛋白質既野 唔想啲肌肉呢頭練完嗰頭又燒走 唔想刻意增磅 想增肌 呢隻還可以嗎 利申 絲

平時冇咩食蛋白質 單靠飲奶其實冇咩用
奶可能只係佔你每日所需約1/3-1/4
可以講唔係邊隻product問題 因為本身whey 卡路里多極都係200cal 一serving仲少過一碗飯 而且蛋白質為主
所以你都係係一日三餐著手先最重要
奶粉只是輔助
新手留名
174 55KG左右
開始自己做GYM

Muscle 隻casein溝牛奶
隻味勁似cookie n cream
勁好飲
新手留名
174 55KG左右
開始自己做GYM

Muscle 隻casein溝牛奶
隻味勁似cookie n cream
勁好飲

個隻朱古力味
有圓肩係咪應該停推胸,主力轉做背?

根本一開始就應該胸做幾多 背都要做返咁多 咁咪冇事 背點睇都重要過胸

唔停胸,但係做完做多啲搵伸同埋背做胸嘅1.2~5倍,做完乜都要拉伸

如果我同時想增加肌肉量+減體脂,係咪推完機就去做帶氧運動?

根本一開始就應該胸做幾多 背都要做返咁多 咁咪冇事 背點睇都重要過胸

唔停胸,但係做完做多啲搵伸同埋背做胸嘅1.2~5倍,做完乜都要拉伸

又增肌減脂

又增肌減脂

唔可以,只可以做其一?

利申:咩都唔識

又增肌減脂

唔可以,只可以做其一?

同時增肌減脂最難係食 , 而唔係你去做啲乜

可以講唔係邊隻product問題 因為本身whey 卡路里多極都係200cal 一serving仲少過一碗飯 而且蛋白質為主
奶粉只是輔助

早晚餐都係食燕麥片 豆奶 午餐就一碗飯+菜心同雞肉+乳酪 如果話食蛋 又無理由一日食咁多蛋 所以唔知點先可以吸收到一日足夠既蛋白質

奶粉只是輔助

早晚餐都係食燕麥片 豆奶 午餐就一碗飯+菜心同雞肉+乳酪 如果話食蛋 又無理由一日食咁多蛋 所以唔知點先可以吸收到一日足夠既蛋白質

夜晚點解唔正正經經食餐飯?工作忙?

奶粉只是輔助

其實如果當日無 workout , 工作又唔係有體力勞動 , 食番體重 1kg/1g protein 就夠啦

又增肌減脂

唔可以,只可以做其一?

同時增肌減脂最難係食 , 而唔係你去做啲乜

可以比d建議?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞