【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區7

992 回覆
4 Like 5 Dislike

支空Bar 應該係20KG ?

今日玩肩推, 用黑色果支跟兩塊 10KG , 感覺重過支空Bar 好多

玩黑色果支 12下無力

玩支空Bar 推20下都仲可以舉落去

長bar35磅
175cm 50kg瘦撚
點先可以升去 呢個高度既正常體重?

做多啲多關節動作啦 太瘦啦
無話正唔正常體重 懶既咪計BMI 囉
就算BMI過重但你body fat 低過10% 都好撚fit啦
利申 180cm 70 kg 但覺得仲未夠要上75kg

80啦

上得太快會變肥閪
175cm 50kg瘦撚
點先可以升去 呢個高度既正常體重?

做多啲多關節動作啦 太瘦啦
無話正唔正常體重 懶既咪計BMI 囉
就算BMI過重但你body fat 低過10% 都好撚fit啦
利申 180cm 70 kg 但覺得仲未夠要上75kg

80啦

上得太快會變肥閪

女人70kg

屌你我仔黎
玩smith machine推胸臨尾果下唔夠力
好似整傷條腰
硬係覺得史密夫個軌跡唔自然
無用過
無用過

幾乎所有機都係唔自然嫁啦
無用過

我都覺得所以好小用來操
有冇人正係用啞鈴操
唔用機操
做左兩年留名

180cm 69.5 kg
最近好似操到有啲樽頸位,想仲bulk到75kg
所以想食Protein Isolate/ Hard Gainer Extreme +BCAA
但Hard Gainer Extreme 好似好肥,我想再lean d唔想上曬啲肥膏
有無巴打試過上磅食呢兩隻野 分享下效果

你幾多body fat

12% 所以唔想操肥

其實飲邊隻係睇你平時食啲咩,有邊啲營養唔夠你未揀邊隻囉。
你上邊個兩隻都唔係同一個類型嘅產品黎,好難去比較。一定係hard gainer效果好

我平時都係正常飲食 不過多餐
想上磅但又唔想之後減肥膏

好難答到你,除非你計到好準,唔係嘅話點都要減架啦.
自己計下差啲咩囉,正係唔夠protein 未正係飲potein isolate.
做左兩年留名

所以想食Protein Isolate/ Hard Gainer Extreme +BCAA
但Hard Gainer Extreme 好似好肥,我想再lean d唔想上曬啲肥膏

你幾多body fat

12% 所以唔想操肥

你上邊個兩隻都唔係同一個類型嘅產品黎,好難去比較。一定係hard gainer效果好

自己計下差啲咩囉,正係唔夠protein 未正係飲potein isolate.

同埋我唔知你目標係咩啦,你180cm 就算上到75kg,我覺得你唔係得幾% body fat 都冇乜睇頭。
我覺得姐
做左兩年留名

你幾多body fat

12% 所以唔想操肥

同埋我唔知你目標係咩啦,你180cm 就算上到75kg,我覺得你唔係得幾% body fat 都冇乜睇頭。
我覺得姐

agger
因為我172 70kg 14% body fat都0睇頭,仲好細件頭
隻腳操三個幾月先粗一寸多d
玩smith machine推胸臨尾果下唔夠力
好似整傷條腰

推挺實
巴打幾歲

挺太實?

借左腰力推返上個安全扣環
分享下back day routine
熱身+heavy compound movement + endurance +burnout 補尾

咁咁凍又岩岩起身就係熱一熱身叫醒肌肉

做到無力/15下以上 1set過

跟住黎3個heavy 野 ,每組我就抖2分鐘到

以下所有動作都用b grip法

第一個玩引體

話明heavy野就緊係加重,務求做到3-6下力竭
3組

跟住係t bar row

跟住

企坐都好啦 企果部唔夠餅換左機
最緊要做果陣要比力個背 谷實做 即係用背出力

跟住單手動作 15x4

我會放大d個range of motion
向前拎多d 收到盡果陣再向後壓
最後果set 做到力竭

跟住做機無乜好分享了

廢事比人屌 利申番先呢個係針對番闊背延伸向前格甩底個尖頭較高既部分

我都勁鐘意玩引體
可惜成日唔夠力 其實要玩幾多下同set先夠
呢個動作好似會整傷手腕
熱身+heavy compound movement + endurance +burnout 補尾

第一個玩引體

3組

跟住

跟住單手動作 15x4

最後果set 做到力竭

跟住做機無乜好分享了

廢事比人屌 利申番先呢個係針對番闊背延伸向前格甩底個尖頭較高既部分

我都勁鐘意玩引體

Agger
引體同 triceps dip 呢啲用body weight 既動作真係成效大好多

第一個玩引體

3組

跟住

跟住單手動作 15x4

最後果set 做到力竭

跟住做機無乜好分享了

我都勁鐘意玩引體

Agger
引體同 triceps dip 呢啲用body weight 既動作真係成效大好多

Pull up 一野爆上 再比力頂上少少 慢慢落返落個種逼壓感爽到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞