【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區7

992 回覆
4 Like 5 Dislike
希望有人可以比D意見我個PLAN
胸DAY
bench press 4X12
incline press 4x12
FLY Machine 4x12
肩推 4X12
cable triceps pull down 3-4 x12
三頭肌伸長 3-4X12

背DAY
lat pull down 4x12
seated row 4x12
single hand row 4x12
2頭肌彎舉6X12

搵3-4日做SIT UP 同深蹲
30-40下 3組

大家點睇

重量呢?
高低膊可以點樣唔關條腰事?一邊膊啲肌肉厚啲?

搵人目測 唔見有事
唔係clinical assessment ok?

高低膊大多係因為其中一邊背肌過緊 , 結果做成脊柱側彎 , 你唔先解決高低膊問題仲去玩負重 , 到時脊椎錯位就手尾長 , 你去照一照確定脊椎無歪先啦
希望有人可以比D意見我個PLAN
胸DAY
bench press 4X12
incline press 4x12
FLY Machine 4x12
肩推 4X12
cable triceps pull down 3-4 x12
三頭肌伸長 3-4X12

背DAY
lat pull down 4x12
seated row 4x12
single hand row 4x12
2頭肌彎舉6X12

搵3-4日做SIT UP 同深蹲
30-40下 3組

大家點睇

重量呢?

8-12rm既重量

搵人目測 唔見有事

高低膊大多係因為其中一邊背肌過緊 , 結果做成脊柱側彎 , 你唔先解決高低膊問題仲去玩負重 , 到時脊椎錯位就手尾長 , 你去照一照確定脊椎無歪先啦
拉唔拉得鬆
大細背
之前poly有活動有得免費check, miss左

如果唔嚴重嘅話每朝一起身就做 10分鐘膊背拉伸運動 , 不過個做法同 workout 前果隻唔同

workout 前嘅拉伸著重於拉緊 , 而改善肌肉唔平衡嘅拉伸著重於放鬆

節奏大既係對肌肉拉緊2秒後放鬆4 秒 , 放鬆果下先係重點 , 一般做一個月就會正常番 , 不過平時企坐資勢都要注意

搵人目測 唔見有事

拉唔拉得鬆
大細背

如果唔嚴重嘅話每朝一起身就做 10分鐘膊背拉伸運動 , 不過個做法同 workout 前果隻唔同

workout 前嘅拉伸著重於拉緊 , 而改善肌肉唔平衡嘅拉伸著重於放鬆

節奏大既係對肌肉拉緊2秒後放鬆4 秒 , 放鬆果下先係重點 , 一般做一個月就會正常番 , 不過平時企坐資勢都要注意

係到諗緊平時坐住知銀包關唔關事

錢多太厚就關事
我以前打機打到煙央膊
175cm 50kg瘦撚
點先可以升去 呢個高度既正常體重?

搵人目測 唔見有事

拉唔拉得鬆
大細背

係到諗緊平時坐住知銀包關唔關事

數單多太厚就關事
我以前打機打到煙央膊

除左坐銀包啦
另外我玩果樣運動係單手發力,練完波都係單邊膊同背痛sosad
睇怕都係因為咁

一邊較強壯同一邊肌肉比效緊張係兩個唔同情況 , 一邊肌肉比效緊張係多數因為身體長期側埋一邊做成
On9仔先去bc shop買野
同一樣野bodybuilding.com賣50
Bc賣150
同一樣野http://bodybuilding.com賣50
Bc賣150

邊樣

Creatine
同一樣野http://bodybuilding.com賣50
Bc賣150

邊樣

Creatine

BC Shop 剩係會買 shake 杯

支空Bar 應該係20KG ?

今日玩肩推, 用黑色果支跟兩塊 10KG , 感覺重過支空Bar 好多

玩黑色果支 12下無力

玩支空Bar 推20下都仲可以舉落去

支空Bar 應該係20KG ?

今日玩肩推, 用黑色果支跟兩塊 10KG , 感覺重過支空Bar 好多

玩黑色果支 12下無力

玩支空Bar 推20下都仲可以舉落去

bar 有分 15kg , 20 kg
有冇沙田區巴打知道邊到既康文有 barbell ? 好少見
175cm 50kg瘦撚
點先可以升去 呢個高度既正常體重?

做多啲多關節動作啦 太瘦啦
無話正唔正常體重 懶既咪計BMI 囉
就算BMI過重但你body fat 低過10% 都好撚fit啦
利申 180cm 70 kg 但覺得仲未夠要上75kg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞