【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區7

992 回覆
4 Like 5 Dislike
成日間唔時有日會無屎痾
自問食得好清淡,日日屋企飯,食夠碳水蛋白脂肪又有水果菜乜乜乜,每個星期三日workout都會間唔時有日無屎黎

想問有無清都係咁...

我都成日冇屎痾 明明成日食菜同蕉 諗緊係咪儲埋儲埋所以淨係肥喺肚到
巴打你地操嗰陣係力竭/以下數方式完成一組?
本身以力竭方式做五組,但夜晚攰到成日失眠。
所以想請教下資深巴打

你經常做嘅時候閉氣?
有冇Pre-Workout介紹
有2個心頭好:Jack3d或者ESP
有冇人試過,邊個好d,又或者有冇其他介紹
成日間唔時有日會無屎痾
自問食得好清淡,日日屋企飯,食夠碳水蛋白脂肪又有水果菜乜乜乜,每個星期三日workout都會間唔時有日無屎黎

想問有無清都係咁...

我都成日冇屎痾 明明成日食菜同蕉 諗緊係咪儲埋儲埋所以淨係肥喺肚到

狂食fibres 但飲唔夠水或者食唔夠脂肪會搞到便秘
成日間唔時有日會無屎痾

想問有無清都係咁...

仲有便秘定義係突然改變大便習慣,如果你不嬲都係1、2日去一次,唔洗膽心
成日間唔時有日會無屎痾

想問有無清都係咁...

仲有便秘定義係突然改變大便習慣,如果你不嬲都係1、2日去一次,唔洗膽心

我近排水飲多左,起碼都每日最少都兩公升起跳。前排仲每日香蕉兩條,中午夜晚都有食菜食雞脾,然而有時痾屎都係要逼佢出黎而唔係自己有息奴

不過我都係間唔時姐,講緊一星期可能會有一日係咁,通常依d情況去到第日朝早食完早餐就會即刻痾倒。

你話兩日一次都算係正常,乜唔係一日一次咩必須?
想問下單手划船同雙手划船係唔係練背唔同既肌肉
成日間唔時有日會無屎痾

想問有無清都係咁...

我近排水飲多左,起碼都每日最少都兩公升起跳。前排仲每日香蕉兩條,中午夜晚都有食菜食雞脾,然而有時痾屎都係要逼佢出黎而唔係自己有息奴

不過我都係間唔時姐,講緊一星期可能會有一日係咁,通常依d情況去到第日朝早食完早餐就會即刻痾倒。

你話兩日一次都算係正常,乜唔係一日一次咩必須?

唔係 總之你唔係突然改變大便習慣就冇問題
如果你不嬲2日1次,但突然連續幾星期都1日幾次/3、4日1次就有問題。
利申沙宣道校園

雙手row target 到咩肌肉主要係睇握法。闊手、窄手、正手、反手已經有唔同效果。拉高(拉向胸)、拉低(拉向腹)都會唔同。

單手就主要練背闊。

雙手row target 到咩肌肉主要係睇握法。闊手、窄手、正手、反手已經有唔同效果。拉高(拉向胸)、拉低(拉向腹)都會唔同。

單手就主要練背闊。

如果我係做完單手練左背闊
咁建議我做邊一隻可以練得全面d
175肥仔多肉 用飲食同少少運動由83減到76 依家想操個身型靚d 但google完都唔多明點set program 求高手指點下 目標都係減個小肚腩同手腳d肉實翻d

單手就主要練背闊。

如果我係做完單手練左背闊
咁建議我做邊一隻可以練得全面d

Row動作可以加埋 正闊手bent over row + landmine row

單手就主要練背闊。

雙手好應
170 男仔 60kg 體脂18 左右
唔係好知之後點做, 應該減體脂定吸收多d增肌
呢個月冇咩成果 有冇Ching 可以幫下手
170 男仔 60kg 體脂18 左右
唔係好知之後點做, 應該減體脂定吸收多d增肌
呢個月冇咩成果 有冇Ching 可以幫下手

bulk
所以想請教下資深巴打

點解會攰到失眠既 正常愈攰愈好訓 btw你total操做幾姐

六個動作五組,加4-5動作五組小肌肉,例如胸加3頭
所以想請教下資深巴打

你經常做嘅時候閉氣?

呢個壞習慣做做下改左
真心想有個friend互想幫手spot下 吹下水

Jym個隻睇label
One scoop 既成份多過其他band
另外b-nox個隻都唔錯
One scoop 有25mg zinc
但呢隻比California Prop25
列左做may cause cancer
我飲緊muscle tech
V5

vapour X5
C4 呢個無SUGGESTED USE,食多少少D皮都會好似比野針咁
JYM MYPRE :http://alphasportstraining.blogspot.hk/2016/04/87-pre-jym.html

每SERVING 劑量同效果都好勁,聽人講食完PREJYM食其他會無料到

呢隻好貴
差其他band成百蚊
開始練pull up無耐,次次練完個胸邊圍都酸

Regular push up練完下胸無咩feel,睇黎要做下inclined push up
其實無咖啡因嘅 pre-workout 效果 o 唔 ok ? 因為成日都夜晚做 , 有咖啡因會瞓唔到 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞